Accident chimic la Braşov (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au făcut un amestec din var şi apă pentru a neutraliza substanţa, Foto: Bogdan Crăciun
Pompierii au făcut un amestec din var şi apă pentru a neutraliza substanţa, Foto: Bogdan Crăciun

Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu şi maşinile SMURD sunt în alertă pe Fundătura Hărmanului, lângă drumul naţional 11.

17.21 - Administratorul centrului de colectare a fierului vechi are o poveste cel puţin stranie. Acesta susţine că recipientele de fier au fost aduse cu un camion, de un tânăr care a declarat că sunt goale şi că le-a adus spre vânzare.

Când le-a descărcat, unul dintre ele s-a spart şi a ieşit un nor de gaz, galben şi foarte înnecăcios. Am fugit cât mai departe să ies din norul acela şi în timpul ăsta tânărul cu camionul a fugit. Nu am apucat să îi văd numărul maşinii", a declarat pentru Adevărul de Seară Victor Nenciu.

Braşov: Accident chimic 3

Pericolul de intoxicare a fost foarte mare, susţin echipele de intervenţie.

„Noi am fost nevoiţi să acţionăm cu măştile pe faţă. Pericolul a fost mare pentru că substanţa chimică degaja un miros puternic, înţepător", spune lt col. Marian Sandu, ISU Braşov.

Braşov: Accident chimic 2

Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili de unde provin recipinetele şi pentru a-l găsi pe tânărul care a vrut să le vândă la centrul de fier vechi.

16.50 - Acidentul chimic s-a produs în curtea unui centru de colectare de fier vechi. Comisarii gărzii de mediu cred că butoaiele au fost depozitate acolo de una dintre firmele care trebuie să se ocupe de neutralizarea soluţiei provenite de pe platforma Colorom. În recipienţi

 „La unul dintre butoaie s-a rupt ventilul şi se degajă în atmosferă clorul gazos. De la acesta cei aflaţi în apropiere pot face stop respirator. Este grav ce s-a întâmplat", a declarat Valeria Kadaş, comisar al Gărzii de Mediu Braşov.   

Braşov: accident chimic 1

16.30 - Doi bărbaţi care lucrau la o firmă din apropiere s-au intoxicat de la  gazul emanat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă.

16.14 - Pe o rază de 500 de metri au fost afectate toate firmele, dar şi locuitorii blocurilor aflate chiar lângă centrul de colectare a fierului vechi, în curtea căruia se aflau butoaiele cu clor gazos.  Zona a fost izolată până la neutralizarea substanţei.

image

15.45 - Butoaie cu clor şi nori de fum sunt ingredientele pentru care s-a intrat în alertă maximă. Într-un container de pe Fundătura Hărmanului s-a descoperit un butoi cu clor care este spart, iar din container iese fum gros. Într-un alt container mai sunt încă 8 astfel de recipienţi.

Citeşte şi:

Botoşani: Un BMW X5 a spulberat o mamă cu un copil în braţe pe o trecere de pietoni (UPDATE)

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite