Braşov: Victorie de infarct pentru CSU Cuadripol Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Cuadripol şi Elba Timişoara au oferit spectatorilor prezenţi în Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi” un adevărat regal baschetbalistic, braşovenii având câştig de cauză şi învingând cu 77-75, într-o confruntare ce a contat pentru etapa a 29-a a Diviziei A la baschet.

Conştienţi de importanţa unui eventual succes, băieţii pregătiţi de Dan Calancea au dictat ritmul jocului încă din debutul confruntării, conducând cu 18-13 după primul sfert. Actul secund a aparţinut în totalitate bănăţenilor, care au avut în Rade Dzambic cel mai bun baschetbalist al lor. Pe un fond de relaxare al „studenţilor”, oaspeţii au intrat la cabine cu un avantaj de două puncte (38-36).

Cu Andrei Mandache în zi de graţie, braşovenii au echilibrat balanţa, însă rivalii s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj pe tot parcursul sfertului trei. Lucrurile au luat o turnură favorabilă gazdelor în ultima parte a întâlnirii, repriză care a fost controlată de la un capăt la celălalt de elevii lui Dan Calancea.  Împinşi de la spate de circa 1.000 de suporteri care i-au susţinut cu frenezie, „alb-albaştrii” au preluat conducerea cu patru minute înainte de final (74-72). Extrem de lucizi pe faza defensivă, gazdele nu au lăsat culoare timişorenilor, CSU Cuadripol bifând astfel cea de-a 19-a victorie a sezonului.

Cu o singură etapă înaintea finalului sezonului regulat, CSU ocupă treapta a patra a ierarhiei, cu 46 de puncte în cont, la egalitate cu Mobitelco Cluj Napoca. În runda viitoare, „studenţi” vor întâlni vineri, 3 aprilie, în deplasare, pe BC Argeş Piteşti.

„Am obţinut o victorie muncită, dar meritată. Trebuie să-l remarc pe Ionuţ Drăguşin care a ţinut să evolueze deşi nu este complet refăcut. Este un succes extrem de important în economia campionatului. Ne propunem să învingem şi în ultima etapă şi să ocupăm o poziţie cât mai bună în vederea play-off-ului”, a punctat la final tehnicianul Dan Calancea.

Pentru CSU Cuadripol au marcat: Mandache - 23p, Broadus - 17p, Drăguşin - 12p, Milovic - 8p, Hartman - 7p, în timp ce, de la oaspeţi s-au evidenţiat: Markovic - 19p, Dzambic - 16p şi Velickovic - 11p.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite