Braşov: Turniruri, demonstraţii cu făclii şi muzică medievală pe Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul a debutat cu  parada cavalerilor, domniţelor, bufonilor şi a vrăjitoarelor. La manifestaţie sunt prezenţi peste 100 de cavaleri din şapte ordine din întreaga ţară.

Festivalul medieval a început ieri cu o paradă care i-a întântat atât pe braşoveni, cât şi pe turiştii veniţi special la eveniment. Alaiul cavalerilor şi domniţelor a pornit din faţa fostului Liceu de Arte, a defilat prin centrul oraşului, iar în final s-a urcat la Cetăţuia de pe dealul Straja. Toţi cei care au asistat la paradă au putut vedea peste 100 de cavaleri din întreaga ţară, domniţe, bufoni şi vrăjitoare care şi-au etalat armurile, costumele sau frumoasele rochii cu crinolină. După paradă, Festivalul Medieval a continuat la Cetatea de pe dealul Straja. De la ora 21:30 Ordinul Cavalerilor Lup a făcut o demonstraţie de decapitare a „trădătorilor de ţară“, iar braşovenii au putut vedea o demonstraţie cu flăcări reprezentând „Intrarea Vrăjitoarelor în cetate“. Totodată, cei prezenţi la festival au avut ocazia să înveţe să mânuiască armele medievale, în cadrul atelierelor special organizate şi i-au putut admira pe cei mai dibaci dintre cavaleri în luptele în care s-au întrecut.

Încântaţi de eveniment

Braşovenii dar şi turiştii s-au arătat impresionaţi de evenimetul care a avut loc în centrul oraşului. Cu toţii au admirat costumele cavalerilor, armurile acestora, precum şi armele. Nici domniţele nu au fost mai prejos. Acestea au purtat cu mândrie cele mai frumoase rochii cu crinolină şi au făcut reverenţe.Astăzi de la ora 17.50 în Cetate se va organiza un turnir unde cavalerii se vor întrece în mânuirea săbiilor. La finalul bătăiilor, de la ora 18.40, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara vor prezenta strategii de luptă şi dansuri medievale. Seara se va încheia după ora 21.00 cu recitaluri de muzică şi spectacole indendiare.

Festivalul se încheie mâine

Duminică este ultima zi în care braşovenii, care nu au ajuns încă la eveniment, pot merge la Cetate pentru a asista la Festivalul Medieval. Cei care vor urca pe dealul Straja vor putea auzi muzica renascentistă pe care formaţia „Anima Vaga” o va interpreta, pe tiparul trubadurilor. Tot mâine braşovenii pot asista la simularea decapitărilor, aplicate trădătorilor de neam şi ţară. Demonstraţiile le vor da fiori celor prezenţi. Ultima seară a festivalului se va încheia cu un spectacol pirotehnic, organizat de ordinul cavalerilor  Gladius Day, din Sibiu, şi de Cavalerii Cetăţilor Bârsei.

Cea de-a treia ediţie

În 2003 s-a format Ordinul Cavalerii Cetăţilor Bârsei cu scopul de a pune în valoare istoria reală a spaţiului ardelean şi de a reconstitui tradiţiile instituţiei cavalereşti.
Începand cu 2007, s-a organizat primul festival medieval din Braşov. Anul acesta la eveniment au venit şi membrii din Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu Mureş, din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Gladius Dei din Sibiu, Străjerii Coroanei din Braşov, Teatrul Scena din Braşov şi Cavalerii de Kronstadt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite