Braşov: Trei directori de spitale contestă evaluările făcute de DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre cei patru manageri de spitale care au primit calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea facută de Direcţia de Sănătate Publică au depus contestaţie la Ministerul Sănătăţii.

Directorii spitalelor din Zărneşti, Codlea şi Rupea consideră că evaluarea nu este sugestivă având în vedere că nimeni nu a venit să controleze cum stau lucrurile la faţalocului. „Evaluarea s-a facut doar în baza indicatorilor introduşi în calculator. Cei care ne-au evaluat nu au venit în teritoriu să vadă despre ce este vorba, astfel încât să poată face o apreciere corespunzatoare", s-a revoltat dr. Claudia Coste, managerul Spitalului Municipal Codlea. Ba mai mult, directorii se plâng şi de faptul că nimeni nu a luat în considerare realizările din ultimii ani. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) spune că nemulţumiţii au dreptul să depună contesaţie la comisia centrală de evaluare. „Şi anul trecut ne-am confruntat cu o situaţie similar: mai mulţi manageri de spitale au făcut contestaţie şi au avut success, iar contractual le-a fost prelungit. Contestaţiile se pot face până pe 15 aprilie, comisia central are ultimul cuvânt”, a spus Mădălina Siminea, purtător de cuvânt la DSP Braşov.
Rusu nu mai vrea să fie manager la Judeţean
Singurul care nu a depus contestaţie la Minister este managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov care susţine că a solicitat, fără success, o renegociere a contractului de management încă dinainte de evaluare. În aceste condţii, Mariana Rusu a precizat că nu doreşte să mai conducă spitalul, deci nu avea de ce să depună contestaţie. Mai multe amănunte despre nemulţumirile celor patru manageri găsiţi aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite