Braşov: Sindicatele CFR cer 24 de salarii compensatorii pentru fiecare concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Sindicatele CFR cer 24 de salarii compensatorii pentru fiecare concediat
Braşov: Sindicatele CFR cer 24 de salarii compensatorii pentru fiecare concediat

Desfinţarea regionalei CFR Braşov, precum şi a altor trei din ţară va duce la disponibilizarea angajaţilor. Liderii de sindicat sunt supăraţi şi propun soluţii contra restrcturării şi condiţii în cazul concedierilor.

Liderii de sindicat din cadrul Regionalei CFR Braşov aşteaptă clarificări în ceea ce priveşte numărul salariaţilor care urmează a fi disponibilizaţi. Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Călători - Infrastructură din cadrul Regionalei CFR Braşov, Tout Bujor, a declarat că deocamdată sunt mai multe proiecte ale administraţiei, dar concret abia săptămâna viitoare se va lua o serie de decizii în cadrul întâlnirii de pe 1 septembrie, de la Bucureşti. „Nu cred că disponibilizarea salariaţilor este cea mai bună soluţie. Trebuie găsite şi altele. De la infrastructură vor pleca în prima fază 157 de salariaţi din cadrul Regionalei CFR Braşov, pentru care dorim 24 de salarii compensatorii“, a precizat Tout Bujor.

8.500 de disponibilizări


La rândul său, liderul de sindicat de la CFR Marfă, Vasile Lupaşcu, a declarat că este vorba, în acest moment, de un proiect al administraţiei care nu poate fi acceptat. „Deocamdată s-a vorbit despre un total de 8.500 de disponibilizări la Compania de Marfă, în toate cele opt sucursale. La Braşov, în acest moment, nu s-a luat nicio decizie în legătură cu numărul de disponibilizări“, a afirmat Vasile Lupaşcu.

Preferă comasarea regionalelor


Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de discuţiile apărute în ultima perioadă cu privire la desfiinţarea a patru din cele opt regionale CFR între care şi cea de la Braşov. Ei spun că ar fi mai bine comasarea celor trei companii de călători, marfă şi infrastructură într-o singură companie aşa cum a mai fost, şi nu desfiinţarea a patru regionale care nu ar duce decât la o bulversare a întregii activităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite