Braşov: Sere Sânpetru, moşia lui Erdely

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O afacere de tip suveică a fost dată în vileag de reprezentanţii Prefecturii, care, după aproape un an, s-au trezit fără 48 de hectare care odată au aparţinut Serelor de la Sânpetru.

„Iniţial, terenul respectiv a fost concesionat de Agenţia Domeniilor Statului societăţii Sigur Construct. Între timp, societatea face un împrumut de la o persoană fizică, Ederly Ecaterina, împrumut pe care nu îl mai restituie. Femeia dă în judecată firma ca să îşi recuperze datoria şi cere în contul banilor terenurile respective, din zona serelor.
 Aşa se face că în 2008, Erdely Ecaterina, care s-a dovedit a fi mama administratorului SC Sigur Construct, primeşte o hotărâre judecătorească prin care i se atribuie terenurile, cu număr de top. Mi se pare ciudat că ADS nu s-a apărat deloc în instanţă deşi terenurile respective fuseseră concesionate  către Sigur Construct, deci erau proprietatea agenţiei”,a spus subprefectul Emil Niţă.
Ziarul „Adevărul” a scris încă din 2006 despre încercarea afaceristului Ede Erdely de a pune mâna pe terenurile din zona Serelor de la Sâmpetru. Însă afacerea a devenit dubioasă în ochii autorităţilor abia după ce s-a încheiat. Mai multe amănunte, găsiţi aici.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite