Braşov: Săptămâna micului pieton

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Săptămâna micului pieton
Braşov: Săptămâna micului pieton

Poliţiştii de la IPJ Braşov se dedică şcolarilor şi preşcolarilor. Oamenii legii vor fi alături de cei mici pentru a-i învăţa regulile de circulaţie. Adulţii vor fi şi ei informaţi cu privire la riscurile care se expun, dacă nu respectă legislaţia.

Copiii de grădiniţă vor fi, săptămâna viitoare, în centrul atenţiei. Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, precum şi cei de la Seriviciul Poliţiei Rutiere şi-au dedicat cinci zile pentru a-i învăţa pe cei mici regulile de circulaţie. „Săptămâna micului participant la traficul rutier”, cum se intitulează manifestarea, are loc în fiecare an, în perioada 1-7 iunie. „Scopul ei este de conştientizare a copiilor, părinţilor şi bunicilor cu privire la riscurile la care se supun cei mici în cazul nerespectării regulilor de circulaţie”, a declarat comisarul şef Mihaela Hermenean, şeful Compartimentului de Analiză din cadrul IPJ Braşov.
Mesaje pentru părinţi
În fiecare zi, de luni până vineri, vor fi organizate o serie de concursuri pe teme rutiere pentru preşcolari şi şcolari. Oamenii legii vor fi prezenţi în câteva grădiniţe şi şcoli, unde le vor testa copiilor cunoştinţele rutiere. Pentru ediţia din acest an, poliţiştii au venit cu o idee inedită. Micuţii de la grădiniţă „se vor costuma în victime ale accidentelelor rutiere şi le vor oferi adulţilor fluturaşi cu mesaje create de ei, pentru conştientizarea celor mari în privinţa riscurilor la care se pot expune copiii prin nerespectarea regulilor de circulaţie”, a mai precizat comisarul şef Mihaela Hermenean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite