Braşov: Profesorul rătăcit pe munte s-a lecuit de excursii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Profesorul rătăcit pe munte s-a lecuit de excursii
Braşov: Profesorul rătăcit pe munte s-a lecuit de excursii

Dascălul care, împreună cu cele două eleve de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, s-a rătăcit pe munte spune că s-a lecuit de drumeţii, până la vară.

Marian Ionescu spune că nu s-a speriat, dar se declară fericit că excursia s-a terminat cu bine graţie intervenţiei salvamontiştilor. „Ne-am dat cu toţii întâlnire sâmbătă dimineaţa, la ora 08.00, în Gara Braşov. Am ajuns la Cabana Curmătura, unde am oprit să bem un ceai şi să mâncăm ceva. Apoi, am mers spre Vârful Ascuţit. Dintr-o dată s-a pornit un viscol şi nu am mai văzut nimic. Spre deosebire de fete, eu eram mai slab îmbrăcat, iar când ele m-au văzut dârdâind de frig, au sunat la Salvamont. Eram la vreo 50 m de refugiul de la Vârful Ascuţit. Nu am fost nici un moment în pericol”, spune profesorul de matematică. Dascălul mărturiseşte că vremea rea l-a luat prin surprindere. „În urmă cu o săptămână, când am fost în excursie  era foarte cald, am făcut şi plajă. De trei ani de când merg pe munte nu am păţit aşa ceva. Merg aproape în fiecare sâmbătă, dar acum o să mai plec în excursii doar la vară, când e timp frumos”, a mai spus Marian Ionescu.

Conducerea şcolii a aflat din presă cele întâmplate

Directoarea liceului spune că habar nu a avut de drumeţie şi a aflat de incident de la televizor. „Şcoala nu are nici o treabă cu această excursie. Dânsul a mers pe cont propriu, însă îi trebuia acordul direcţiunii şi acceptul părinţilor, dacă elevii sunt minori. El a mai plecat pe munte cu copii şi uneori a avut acordul nostru, alteori nu. Eu i-am atenţionat pe toţi profesorii că dacă organizează excursii pe cont propriu cu elevii sunt direct răspunzători. Oricum vom mai dezbate acest subiect  şi în consiliul profesoral de la sfârşitul anului şcolar. Liceul nu organizează excursii pe munte”, a explicat Mariana Bulbuc, directoarea  Colegiul Naţional „Grigore Moisil”. Profesorul Marian Ionescu susţine că a avut acordul scris al părinţilor fetelor. De altfel, mama uneia dintre ele a confirmat cele spuse de dascăl. „I-am dat acordul să plece fiindcă nu e prima dată când merge pe munte cu profesorul”, a precizat Mirela State, părintele uneia dintre eleve. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite