Braşov: Primăria face troc cu dezvoltatorii imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov intenţionează să preia de la unul dintre dezvoltatorii imobiliari din oraş terenul aferent străzilor şi să investească în infrastructură. În schimbul acestor lucrări municipalitatea ar urma să primească câteva locuinţe.

La ora actuală, terenul pe care se clădeşte cartierul rezidenţial de la marginea Bartolomeului este privat, iar străzile pe care le-a proiectat constructorul nu sunt parte a domeniului public. Edilii vor să treacă aceste drumuri în proprietatea municipalităţii şi să se ocupe de amenajarea lor. În schimbul acestor investiţii, Primăria ar urma să preia de la constructor o parte dintre apartamentele din respectivele blocuri. Primarul George Scripcaru consideră că astfel s-ar rezolva unele dintre cererile depuse în special de tineri pentru a obţine o locuinţă.

Dobânzi subvenţionate

„Am avea de câştigat atât noi, cât şi firma care construieşte, întrucât noi am obţine o parte dintre locuinţe, iar constructorul îşi va putea reduce costurile astfel că apartamentele ar fi mai ieftine şi ar exista mai mulţi cumpărători”, a explicat primarul George Scripcaru. De asemenea, municipalitatea se gândeşte să iniţieze un proiect prin care să subvenţioneze o parte sau în totalitate dobânda aferentă creditelor luate de tineri din bănci pentru a-şi cumpăra apartamentele. În acest sens, Consiliul Local ar urma să elaboreze nişte criterii pentru selectarea beneficiarilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite