Braşov: Poliţiştii au prins un hoţ care era specializat în furturi din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 22 de ani a dat o serie de spargeri în unităţi şcolare, vestiare şi chiar în sediul unei televiziuni locale. Printre bunurile furate se numără două plasme, un mp3 player şi bani.

Bărbatul profita de faptul că uşile nu erau asigurate şi intra în instituţii. De multe ori, spun poliţiştii, pătrundea în clădire sub diferite pretexte şi nu trezea deloc suspiciuni. Aşa a reuşit Bano M. să fure bunuri în valoare totală de circa 20.000 de lei. Printre locurile prădate se numără Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, vestiarul sălii de sport de la Universitatea „Transilvania”, Şcoala Populară de Artă sau Şcoala generală nr.15.

Prejudiciul a fost recuperat în proproţie de 50%

„Intra foarte uşor peste tot. În sediul acelei televiziuni, de unde a furat două plasme, a profitat de faptul că paznicul dormea şi aşa a reuşit să fure bunurile. Apoi, dacă găsea o geantă, lua doar banii şi abandona poşeta. Noi am reuşit, până acum, să probăm comiterea a şase furturi, dar bănuim că suspectul a comis mai multe. Din valoarea totală a prejudiciului de 20.000 de lei am recuperat 9.000 de lei. Am reuşit să depistăm şi plasmele, pe care suspectul le-a vândut unui amator de chilipiruri, cu suma totală de 2800 de lei”, spune comisarul şef  Mircea Popa, şeful Secţiei 2 de Poliţie Braşov. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate a lui Bano M. Între timp, tânărul a fost arestat preventiv 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite