Braşov: Oamenii au luat cu asalt supermarketurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele s-au aprovizionat cu produse pentru masa de Paşte, iar aglomeraţia face şi mai dificilă misiunea cumpărătorilor.

Pentru braşoveni febra cumpărăturilor de Paşte a început deja. Fie că au venit doar să ia „pulsul” pieţei, fie că deja şi-au umplut coşurile cu produsele necesare mesei festive, braşovenii au luat cu asalt deja hypermarketurile.

Preţuri mai mari

Chiar dacă preţurile sunt puţin mai piperate decât anul trecut, clienţii aflaţi în magazine ne-au spus că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a economisi bani şi pentru avea parte de o sărbătoare cât de cât îmbelşugată.
„Masa din acest an ne va costa pe puţin 800 de lei. Am făcut economii şi am înlocuit mielul cu puiul, pentru că faţă de anul trecut, când kilogramul era 14 lei, acum ajunge aproape de 20 de lei şi nici marfa nu e prea frumoasă”, ne-a spus Adrian Grigoraş, de 32 de ani, de profesie şofer.


Multe persoane au preferat să vină la cumpărături încă de la finele săptămânii trecute tocmai pentru a evita aglomeraţia din preajma Paştelui. „Am venit mai repede la magazin să ne aprovizionăm, pentru că suntem pensionari şi avem mai mult timp liber şi nu ne place atunci când e îmbulzeală”, a explicat Liana Sandu, de 63 de ani, pensionară.

Se cheltuie între 200 şi 1000 de lei

Bugetul rezervat pentru masa de Paşte de către braşoveni variază între 200 şi 1.000 de lei. Un kilogram de miel poate fi cumpărat cu sume cuprinse între 18 şi 20 de  lei, cofragul cu 30 de ouă - 16 lei sau 10 ouă, gata vopsite - 15 lei. Şi preţul cozonacului cu nucă variază între 8,99 şi 24,99 de lei, iar vopseaua de ouă poate ajunge şi la 1,65 de lei. Pasca este mult mai scumpă - 29,99 kilogramul, dar iepuraşii de ciocolată sunt pe buzunarul tuturor, de la 1,5 lei la 8,5 lei. Preţul fructelor variază în funcţie de calitate. De exemplu, o plasă de portocale de 2 kg, costă 5,78 lei, iar preţul merelor porneşte de la 3 lei şi poate ajunge la 6 lei.   „Preţurile ni se par un pic mai mari decât anul trecut, dar nu avem ce face, trebuie să cumpărăm. Am alocat cam 1.000 de lei mesei de Paşte, iar în plus, trebuie să luăm şi pentru părinţii noştri de la ţară, deci o să facem o cheltuială în plus”, a spus Marin Petru, de 56 de ani, maistru auto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite