Braşov: Mizerie cruntă în locurile de grătar ale braşovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gunoierii abia răzbesc să strângă tot gunoiul lăsat în urmă de turiştii necivilizaţi. Munţii de doze de bere, caserole de mici, pungi din plastic şi „pet-uri“ de suc vorbesc de la sine despre bunul simţ al celor ieşiţi de Paşte la iarbă verde.

Sărbătorile pascale şi vremea frumoasă au scos mii de braşoveni la iarbă verde. Mulţi dintre ei cu căutat orice petec de iarbă verde de la marginea oraşului şi, odată ales locul, au pregătit grătare, au ascultat muzică şi s-au distrat pe cinste. Locurile unde aceştia au petrecut au rămas, însă, într-o stare deplorabilă. Lucrătorii firmei care se ocupă de salubrizarea zonelor respective au descins în zonele de agrement încă de dimineaţă. Au fost realmente descurajaţi când au văzut cât au de lucru pentru a aduce zona la peisajul iniţial. Una dintre cele mai murdare zone de agrement a rămas cea de la „Iepure”, unde în această dimineaţă pe întreaga pajişte erau presărate tone de gunoi. Majoritatea vetrelor de foc erau acoperite de „bagajele“ amatorilor de grătar la iarbă verde. Forate puţini dintre aceştia au catadicsit să îşis trângă mizeria în pungi şi să o ducă la container.
 
Lipsă de pubele

Unii braşoveni consideră că ar fi necesară montarea mai multor publele în zonele de agrement şi, spun ei,  atunci s-ar păstra şi curăţenia. „Ar trebui puse coşuri din 50 în 50 de metri. Atunci, lumea şi-ar arunca mizeria acolo şi nu şi-ar mai lăsa-o grămadă pe pajişte, cum se întâmplă acum”, crede Constantin Bularca,  de 57 de ani. „La Iepure” sunt în prezent doar două containere, amplasate în capetele poienii. „«La Iepure» e dezatsu. Întotdeauna e mizerie şi nu pot spune decât că asta e ţara în care trăim. Mai rău este că acum sunt persoane care urcă cu grătarul pe Tâmpa şi fac focul în mijlocul pădurii, fără să se gândească că există pericolul unui incendiu. Dacă îi atenţionezi, te iau peste picior”, a spus nemulţumit Grigore Bică, de 60 de ani.

Mai multe amănunte puteţi citi în "Adevărul de Seară".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite