Braşov: Locurile de parcare din Tractorul vor fi scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcările dintre blocuri sunt atribuite cu prioritate braşovenilor care deţin apartament în zonă, dar şi autovehicul înmatriculat la adresa de domiciliu.Preţul de strigare la licitaţie începe de la suma de 132 lei.

Edilii vor scoate la licitaţie luna aceasta locurile de parcare rezidenţiale din cartierul Tractorul. În acestă zonă, constructorii au finalizat lucrările de amenajare încă de anul trecut, iar de curând locurile au fost numerotate şi marcate. Preţul de pornire este de 132 de lei, cartierul Tractorul fiind încadrat în zona C de tarifare.
Totodată, în data de 7 mai Primăria va organiza o licitaţie pentru cele cinci locuri de parcare rămase libere în spatele Hotelului Aro Palace. Preţurile în această zonă pleacă însă de la 156 de lei.

Încă 5000 de locuri de parcare

Ca urmare a cererilor venite de la braşoveni, la finele acestei luni, Primăria va începe lucrările la amenajarea altor 5.000 de locuri de parcare în cartierele oraşului. „Noile parcări vor fi făcute în aşa fel încât să nu distrugem zona verde. Încercăm să-i convingem pe cetăţeni să-şi lase maşinile la o distanţă puţin mai mare de locuinţă. Numai în situaţii în care nu avem de ales vom strica şi din spaţiile verzi”, a explicat viceprimarul Miklos Gantz.

Cerere la asociaţie

Locurile de parcare dintre blocuri sunt atribuite cu prioritate braşovenilor care deţin apartament proprietate personală în zonă, dar şi autovehicul înmatriculat la adresa de domiciliu. Pe locul doi în lista de priorităţi se află proprietarii care au vehiculul înmatriculat pe altă adresă şi abia pe ultimul loc se află firmele care deţin apartamente în zonă.
Pentru a obţine un loc de parcare braşovenii trebuie să depună la Asociaţia de Locatari o cerere însoţită de copie după buletin şi după actul de proprietate, copie după certificatul de înmatriculare a autovehiculului deţinut în proprietate/folosinţă sau alte documente privind dreptul de utilizare  a autovehiculului (contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat).  Este necesară şi o declaraţie pe proprie răspundere că doritorul nu deţine garaj amplasat pe domeniul public.

Închiriere doar pe un an

Odată licitat, locul de parcare este atribuit persoanei pentru o perioadă de un an. Pentru prelungirea valabilităţii, titularul va depune, tot la Asociaţie, în termen de 30 de zile de la expirarea perioadei de valabilitate, o altă cerere însoţită de copii după abonamentul de parcare, certificatul de înmatriculare al autovehicului deţinut in proprietate sau în folosinţă (numai în cazul în care s-a schimbat numărul de înmatriculare), precum şi dovada achitării tarifului pentru respectivul loc.
În cazul in care titularul abonamentului nu se prezintă la Asociaţie cu aceste documente pierde locul de parcare care va fi din nou scos la licitaţie

Amenzi pentru abuzuri

Încălcarea regulamentului de parcare aduce sancţiuni usturătoare. Se dau amenzi între 1.000 şi 1.2000 de lei pentru ocuparea unui loc în parcarea de reşedinţă fără deţinerea unui abonament pentru el. De asemenea, autovehiculului parcat ilegal se ridică la dispoziţia Poliţiei Rutiere. Eliberarea maşinii se va face numai după achitarea taxei de ridicare de 380 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite