Braşov: Kocs Dezsö, „doctorul” electrocasnicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elecromecanic, iar în 34 de ani, de când lucrează în acest domeniu, bărbatul a reparat mii de frigidere şi maşini de spălat.

De la vârsta de patru ani, soarta l-a purtat pe Kocs Dezsö împreună cu părinţii săi în Braşov. „Ne-am mutat din Harghita pentru că părinţii mei lucrau în Braşov. Eu am fost bucuros că ne-am mutat aici, pentru că oraşul era mai mare şi mai frumos”,  povesteşte electromecanicul.

Părinţii i-au înţeles pasiunea
Părinţii l-au susţinut material pe omul nostru, la vârsta tinereţii, pentru a face Şcoala de Electromecanică din Timişoara. „La noi în Braşov nu erau şcoli care să îmi placă şi de aceea m-am dus la Timişoara. Doi ani a durat pregătirea, după care m-am întors la Braşov”, îşi aminteşte bărbatul. La vârsta de 17 ani, s-a angajat la cooperativă în Braşov. În acest loc a învăţat cu adevărat să repare aparatele electrocasnice. A ales să practice această meserie după ce, încă de mic copil, „meşterea” la toate obiectele din casa părintească. „Îmi plăcea să repar lucrurile din casă. Până să termin şcoala, le reparam cu ajutorul lui tata. După ce am intrat să muncesc, am învăţat foarte multe lucruri, care să mă ajute la repararea oricărui aparat electrocasnic”, mărturiseşte braşoveanul.

„Tratează” orice aparat de uz casnic
Atelierul în care lucrează în prezent Kocs Dezsö oferă servicii de depanare a frigiderelor, maşinilor de spălat, aparatelor de aer condiţionat şi altor aparate elecrocasnice. De-a lungul timpului, puţine au fost defecţiunile pe care nu le-a putut repara la aparatele cu care clienţii au venit în atelierul lui. Se simte foarte bine ştiind că a reuşit să-i bucure pe foarte mulţi braşoveni, reparându-le aparatele electrocasnice.

Amintiri hazli
Braşoveanul îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze de câteva dintre momentele în care a avut parte de „mici surprize”, atunci când a fost solicitat să repare unele aparate elecrtocasnice. „Odată m-a rugat cineva să merg să îi repar frigiderul, dar când am ajuns la faţa locului am constatat că acela nu era de fapt alimentat la curentul electric. Altădată, am găsit un frgider la care au umblat nişte copii şi care a fost oprit de către aceştia. Părinţii habar nu au avut ce s-a întâmplat. De multe ori am găsit şoareci în spatele maşinii de spălat sau cablulurile de la frigidere roase de aceste vietăţi. Cel mai mult am stat două săptămâni să repar la un frigider” mărturiseşte bărbatul.

Meseria care îl face implinit
Bărbatul se simte foarte bine atunci când reuşeşte să „dea de capăt“ defecţiunilor de la aparatele din atelier. Este mândru că există atâţia oameni care au încredere în munca sa, chiar dacă pe mulţi sărăcia îi face să treacă pragul atelierului de reparaţii. Kocs Dezsö susţine că nu a trebuit să-şi facă reclamă, întrucât vestea că face lucrări de claitate încă circulă foarte uşor. „Lumea ştie unde să ne găsească. Circulă vorba în oraşul nostru şi primim solicitări de la tot felul de persoane”, declară electromecanicul braşovean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite