Braşov: Judeţul nostru, fruntaş la amenzi pentru viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, la Braşov, s-au înregistrat  zece accidente grave, soldate cu trei morţi şi zece răniţi în stare critică.

Amenzile pentru depăşirea vitezei regulamentare ocupă primul loc într-un top al sancţiunilor aplicate de poliţiştii braşoveni. De la începutul anului şi până acum s-au dat nu mai puţin de 5000 astfel de sancţiuni, în valoare de peste trei miliarde de lei vechi. Tot din cauza vitezei, peste 60 de conducători auto au devenit pietoni. Poliţiştii spun că şoferii încalcă regulile de circulaţie pentru că nu au educaţie rutieră şi îşi pierd răbdarea în trafic.

Prea multe maşini

„Avem porţiuni de şosea de circa 4-5 kilometri, în afara drumurilor naţionale, unde şoferii măresc viteza. Scapă de aparatele radar şi gonesc pe şosea. O altă cauză a depăşirii vitezei regulamentare ar fi şi creşterea parcului auto. Avem un număr foarte mare de autoturisme, iar reţeaua stradală nu a fost extinsă, ceea ce crează o aglomerare a traficului. Aici intervine lipsa de educaţie. Şoferii au fost învăţaţi să se grăbească, dar nu realizează că cinci minute înseamnă de multe ori viaţa unui om”, ne-a declarat subcomisarul Cornel Zaharia din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov. 

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite