Braşov: Ioan Neculaie scoate la mezat hotelurile din Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul braşovean a declarat că demersul său a fost cauzat de criza financiară.

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie a decis să scoată la vânzare mai multe hoteluri şi obiective turistice din judeţul Covasna, pe care le-a achiziţionat în anul 2003 de la APAPS. În acest sens el a făcut şi o ofertă Consiliului Local Sfântu Gheorghe, însă municipalitatea covăsneană nu-şi permite decât achiziţionarea câtorva obiective de la Şugaş Băi.
În primul rând, Neculaie ar vrea să vândă Hotelul „Bodoc” din Sfântu Gheorghe. El a precizat că a fost determinat să facă acest lucru de criza economică şi lipsa banilor. „Poate vine cineva cu mai mulţi bani decât mine să invesetască. Eu am făcut oferta Primăriei, dar aceasta nu are bani”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Neculaie. Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a susţinut că, deşi oferta este interesantă, Consiliul Local nu-şi permite să facă această achiziţie având în vedere contextul generat de criza economico-financiară, însă va căuta un investitor capabil să cumpere şi să finalizeze lucrările la această clădire din centrul municipiului, aflată în paragină de mai mulţi ani: „Sper ca într-o lună-două să găsim un investitor din ţară ori din străinătate interesat să cumpere şi să finalizeze hotelul”.

Preţul, ţinut secret

Omul de afaceri braşovean a achiziţionat hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe în anul 2003 de la APAPS, cu suma de 626.000 euro, împreună cu alte active ale SCTA Oltul aflate în localităţile Şugaş Băi, Vâlcele şi Malnaş. În urmă cu aproape doi ani au fost începute lucrările de consolidare la hotel, în care Ion Neculae intenţiona să investească 5-6 milioane de euro pentru a-l aduce de la două la cinci stele. Proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea hotelului de zece etaje, construirea unei noi unităţi de alimentaţie publică şi a unui centru de agrement cu piscină în locul fostului restaurant, care a fost demolat. Neculaie ne-a spus că până în prezent a investit un milion de euro, iar în cazul în care nu se va găsi un cumpărător va continua el lucrările. „Proiectul este gata şi îl voi definitiva. Nu e un hotel de care trebuie scăpat, pentru că va ieşi o grandoare”, a explicat omul de afaceri. Acesta nu a vrut însă, să facă publică suma de vânzare a hotelului.

310.000 euro pentru Şugaş-Băi

Totuşi, Consiliul Local Covasna a decis să achiziţioneze, la Şugaş-Băi, mai multe obiective turistice, respectiv 4000 mp de teren, la preţul de 310.000 de euro. Municipalitatea doreşte ca după intrarea în posesia acestora să demareze un amplu plan de dezvoltare prin care potenţialul zonei să poată fi folosit nu doar în folosul localnicilor, ci şi pentru atragerea turiştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite