Braşov: IPJ Braşov face înscrieri pentru Şcolile de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov organizează înscrieri pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti pune la dispoziţie 360 de locuri la specializarea „ordine şi siguranţă publică“. Dintre acestea, 10 sunt destinate rromilor. La specializarea „drept” sunt disponibile 50 de locuri. Academia Naţională de Informaţii Bucureşti scoate la concurs 10 locuri pentru specializarea „psihologie-informaţii”. La Academia Tehnică Militară sunt 4 locuri disponibile. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” au disponibile câte două locuri fiecare. Cele mai multe locuri sunt la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, respectiv 1505, dintre care 20 de locuri sunt pentru rromi. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca primeşte doar 300 de persoane, dintre care cinci de etnie rromă.  

Au început înscrierile

Înscrierile la concurs pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii Bucureşti, Academia Tehnică Militară, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" - Sibiu şi Academia Navală „Mircea cel Batrân" se fac până în 31.05.2009, iar pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" - Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" - Cluj Napoca până în 30.06.2009.

Condiţii pentru candidaţi

Cei care vor să devină poliţişti trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul în ţară. Ei trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat. Dacă au fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ nu vor putea candida. O altă condiţie este cea legată de vârstă. Concurenţii trebuie să aibă până în 27 de ani împliniţi în anul 2009 şi să aibă capacitate deplină de exerciţiu. Ei trebuie să fi obţinut la purtare media generală de minimum 8.00 pe toată perioada studiilor liceale.
Înainte de a participa la examen, candidaţii trebuie să fie declaraţi apţi medical, fizic şi psihic. Trebuie să nu aibă antecedente penale, să nu fie în curs de urmărie penală şi nici să fie judecaţi pentru săvârşirea de infracţiuni.

O ultimă cerinţă este ca participanţi să aibă înălţimea de minimum 1,79 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele MAI, numai pentru examenul susţinut în anul absolvirii (2009).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite