Braşov: Guvernul promite bani pentru autostrada Braşov-Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va aloca bani pentru autostrada Bucureşti Braşov. Banii provin din cei 20% alocaţi pentru investiţii.

„Guvernul a făcut, din decembrie 2008, paşi importanţi pe calea redresării dezechilibrului fiscal. Ne-am asumat necesitatea ajustării cheltuielilor publice şi a deficitului bugetar în condiţiile unei crize economice presante. Chiar şi în acest condiţii, am adoptat un program agresiv de investiţii publice în infrastructură. 20% din banii bugetului sunt alocaţi pentru investiţii, adică 37,9 de miliarde de lei, reprezentând 7,1% din PIB. Cu alte cuvinte, chiar şi în condiţii de criză, Guvernul acordă cea mai mare sumă de bani pe care un guvern a dat-o vreodată pentru investiţii”, a declarat premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

Şeful Guvernului a menţionat că banii sunt direcţionaţi spre investiţiile din transport, mediu, educaţie, sănătate, reabilitarea termică a blocurilor de locuit, pentru refacerea infrastructurii din mediul rural.

În domeniul transporturilor, cei 4.813 milioane de lei asigură finanţarea unor obiective importante, precum autostrada Transilvania, autostrada Bucureşti-Braşov, fluidizarea traficului pe DN1, centura Ploieşti, centura Constanţa, reabilitarea DN6 Drobeta Turnu Severin-Lugoj, construcţia centurii Deva-Orăştie, reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa, a enumerat primul-ministru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite