Braşov: „Genocidul” canin – o problemă semantică pentru autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale nu au negat şi nu au avut nici o problemă cu informaţiile date în articolul publicat ieri în cotidianul „Adevărul de Seară”. Au avut însă de comentat în privinţa exprimării „tendenţioase” în care a fost scris materialul. Articolul care a stârnit reactii, aici

În cadrul mult trâmbiţatei conferinţe de presă anunţate în această dimineaţă, care ar fi trebuit să „clarifice” situaţia câinilor fără stăpân din Braşov, Flavius Bărbulescu, şeful Serviciului de Gestionare a Animalelor , a avut o problemă cu modul în care a fost redactat articolul. Bărbulescu a afirmat că fraza „Reprezentanţii Primăriei omoară în continuare câinii comunitari” nu este corectă. „Noi nu omorâm, ci eutanasiem. E o diferenţă mare. Noi facem un act medical, nu ucidem prin metode crude”, susţine acesta.

Pentru a clarifica problema am verificat cele două cuvinte în DEX.

EUTANASÍE s. f. provocare de către medic a morţii unui bolnav incurabil, pentru a-i curma suferinţele sau

sacrificare, prin procedee rapide, nedureroase, a animalelor bolnave

A OMORÎ́ omór tranz. A lipsi de viaţă (premeditat sau din întâmplare); a supune unui omor; a ucide.

Aşa cum se ştie cele mai multe dintre animalele fără stăpân nu sunt foarte grav bolnave, astfel că termenul „eutanasie” este greşit folosit în acest caz, chiar dacă moartea survine uşor, cu ajutorul unei injecţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite