Braşov: GALERIE FOTO/ Vedeta rock Peter Maffay ajută copiii traumatizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul muzician german Peter Maffay, născut la Braşov, în 30 august 1949, se întoarce în ţară pentru a-i ajuta pe tinerii şi copiii din satul Roadeş.

Rocker-ul a demarat o investiţie de peste 1,5 milioane de euro, pentru realizarea unei tabere destinate copiilor traumatizaţi.

Tabără în casa parohială


Rocker-ul a cumpărat, după mai multe încercări, casa parohială a Bisericii Evangherlice şi anexele acesteia din satul Roadeş, situat în apropierea oraşului Rupea. Proiectul, derulat prin intermediul fundaţiei Tabaluga, condusă de Maffay, a fost realizat de Sebastian Szaktilla, arhitectul care a lucrat pentru ca Sibiul să îşi recapete înfăţişarea medievală, după ce a devenit capitală culurală europeană. Finalizarea acestuia va dura doi ani „Până să se oprească la Roadeş, a vizitat şapte locaţii, dar aceasta i-a plăcut cel mai mult”, spune Hellwig Karol. Pe lângă amenajarea casei parohiale şi reconstruirea anexelor, muzicianul va consolida biserica şi va restaura cetatea de aici, lucrare care se va încheia în 2017.

Locuri de joacă, educaţie şi agreement


„Este un proiect optimist, care va deveni funcţional în doi ani. Anexele vor fi reconstruite în totalitate. Vor deveni funcţionale pentru cazarea copiilor, pentru educarea acestora şi pentru agreement. Este un proiect optimist, care necesită timp. Ne dorim să integrăm şi comunitatea în el, nu să ne izolăm”, a mai spus Sebastian Szaktilla. Grupuri de 12-14 copii vor putea fi cazaţi aici


Localnicii sunt încântaţi

Oamenii din Roadeş abia aşteaptă să vadă proiectul finalizat, pentru că mulţi speră să îşi găsească, astfel, un loc de muncă în atelierele meşteşugăreşti care vor fi realizate în casele nelocuite din sat. „E foarte bine că se mai întâmplă ceva bun şi aici. Aş lucra orice să mai câştig nişte bani”, a spus Ilonka Niţula. Cati Fritsch, o altă localnică, crede că rău nu are cum să fie şi că un asemnea proiect va ajuta la dezvoltarea zonei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite