Braşov: Europa, via Vaslui !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Braşov a obţinut ieri cea de-a doua victorie din deplasare, învingând la Vaslui, cu 1-0, prin golul lui Romeo Surdu. Disputa a contat pentru etapa a 27-a a Ligii 1, iar succesul i-a propulsat pe „stegari” pe treapta a opta a ierarhiei, cu 42 de puncte în cont.

La capătul unui duel încâlcit, de luptă, lipsit de faze spectaculoase, braşovenii au speculat o mare eroare în defensiva gazdelor, triumfând pe terenul unei grupări care pierde greu puncte la Vaslui. După acest meci, cele două combatante au făcut schimb de locuri în clasament, moldovenii fiind la o lungime în urma „galben-negrilor”. Vasluienii au intrat decişi în joc, ratând o mare ocazie chiar în minutul cinci, atunci când Stelea a fost providenţial la şutul lui Cânu din cinci metri. După un contact mai dur cu Temwanjera, Măldărăşanu a fost scos pe targă şi înlocuit cu Robert Ilyes.

Surdu a făcut diferenţa

Băieţii pregătiţi de Răzvan Lucescu au muşcat letal pe contraatac. Astfel, în minutul 34, după o eroare a fundaşului Dănuţ Munteanu, Romeo Surdu a deschis scorul printr-un şut plasat de la 15 metri. Primele minute ale mitanului secund au aparţinut gazdelor, Temwanjera (min. 50 şi 56) ratând din poziţii ideale. Cu opt minute înainte de final, Stelea a luftat în faţa lui Kirovski, dar ultimul a trimis pe lângă poarta goală. Tehnicianul „stegarilor”, Răzvan Lucescu, a mizat pe: Stelea – Rui Duarte (min. 71 Voicu), Abrudan, N. Constantin, Cr. Ionescu – Roman, P. Adriano, Măldărăşanu (min. 23 Ilyes), C. Munteanu – Sburlea (min. 61 Dedu), Surdu.

„Nu am jucat nimic”

La finalul confruntării de aseară, patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu, era extrem de dezamăgit: „Victoria Braşovului a fost total meritată. Noi am avut o evoluţie modestă. Am tratat superficial acţiunile ofensive şi ne-am apărat copilăreşte. Am intrat într-o zonă fără şanse pentru Europa. Dacă nu vom ajunge în Cupa UEFA, jucătorii şi antrenorii vor suporta consecinţele. Nu-mi permit să plătesc mediocritatea cu mii de euro. Eu dau o grămadă de bani, iar ei dau dovadă de neprofesionalism”.


Mai multe amănunte puteţi citi în Adevărul de Seară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite