Braşov: Elena Udrea a deschis, la Braşov, cursurile unei şcoli americane de management hotelier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au profitat de ocazie ca să obţină bani pentru construcţia liniei de telegondolă care să lege oraşul de Poiana Braşov.

Ministrul Elena Udrea şi-a început vizita la Braşov cu inaugurarea primei şcoli de management hotelier din România, American Hospitality Academy. Şcoala este specializată exclusiv pe formarea directorilor din acest domeniu, după modelul şcolilor din Europa de Vest şi America de Nord.
Idee născută în 2005
Momentul inaugurării a fost urmat de prezentarea unuia dintre proiectele de anvergură ale municipiului, cel al telegondolei Braşov – Poiana Braşov. Această idee a fost vehiculată încă din anul 2005, dar a fost abandonată în timp. Primăria a reluat anul trecut demersurile pentru realizarea investiţiei. La ora actuală, edilii sunt în faza întocmirii studiilor de fezabilitate. În acest context, o delegaţie a municipalităţii este prezentă în oraşul austriac Innsbruck - unde se desfăşoară o expoziţie de instalaţii de transport pe cablu, pentru a lua „pulsul” pieţei. Primarul George Scripcaru a anunţat că se gândeşte la modificarea traseului telegondolei, faţă de cel iniţial. Noua soluţie este amenajarea punctului de plecare al liniei în zona fostului Stadion Municipal din Bartolomeu, şi nu la Gara Centrală, aşa cum s-a vorbit până acum. „Costurile de realizare a investiţiei sunt mai reduse pe traseul Bartolomeu – Poiana Braşov, respectiv de opt milioane de euro, iar lucrările sunt mai uşor de realizat. Dacă am construi linia pe traseul stabilit iniţial, costurile ar fi chiar duble. De asemenea, în zona Bartolomeu putem amenaja şi o parcare, unde turiştii şi-ar putea lăsa maşinile”, a explicat primarul. Primarul Braşovului a anunţat că instalaţia de transport pe cablu ar putea fi dată în funcţiune până în 2012.
Trei milioane de euro pentru pârtii
Primarul a expus ministrului Elena Udrea şi proiectele legate de modenizarea domeniului schiabil din Poiana Braşov şi de extinderea acestuia în zonele Predeal şi Râşnov. Până în prezent, Primăria a obţinut de la Ministerul Truismului o finanţare de trei milioane de euro, pentru demararea unor lucrări de amenajare a domeniului schiabil. Investiţiile, preconizate de municipalitate încă de la începutul acestui an, se vor realiza în două etape. Finanţarea primei etape costă 25 de milioane de euro şi implică lărgirea actualelor pârtii, construirea unui lac de acumulare la Poiana Ruia, din care să fie alimentate instalaţiile de zăpadă artificială, precum şi construirea a două linii de telescaun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite