Braşov: Educaţia învinge sărăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret (FAST) Săcele, Primăria Săcele şi Organizaţia STEPS din Anglia, vor inaugura vineri centrul socio-educaţional Ziurel.

Construirea centrului a început în 2005 şi a fost finalizată la începutul acestui an. Centrul Ziurel îşi propune să ofere copiilor, din Săcele, oportunităţi de afirmare prin activităţi educative şi recreative. În colaborare cu şcolile locale, FAST oferă educaţie extracuriculară şi suport copiilor care provin din familii dezavantajate. Iniţiatorii proiectului îşi doresc ca astfel să prevină abandonul şcolar.

 „Sunt prea mulţi copii care nu dispun de resursele necesare unei bune reuşite în şcoală, mulţi dintre ei renunţând la educaţie încă de la o vârstă foarte fragedă. Motto-ul nostru este – Educaţia învinge sărăcia. Considerăm că educaţia este singurul mod prin care aceşti copii pot avea succes în viaţă”, spune Daniel Hristea, fondator şi preşedinte al FAST.

Din 1998, de la înfiinţare, FAST a susţinut copii şi familii dezavantajate din împrejurimile Braşovului şi a oferit sprijin educativ şi asistenţă socială familiilor în nevoie, şcolilor locale şi regiunilor mai sărace.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite