Braşov: Echipaj al Ambulanţei, agresat la Stupini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj de urgenţă de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Braşov a fost agresat noaptea trecută în timp ce încerca să acorde primul ajutor unui cardiac, în cartierul Stupini. Vecinii pacientului,  recalcitranţi şi aflaţi în stare de ebrietate, au aruncat cu pietre în maşina de intervenţie.

Atacaţi cu pietre

Echipajul a fost solicitat pentru a acorda primul ajutor unui pacient care acuza dureri toracice. La locul solicitării a fost găsit un bărbat care prezenta simptomele unui infarct. „În timpul intervenţiei, când omului i se acordau primele îngrijiri, au apărut doi vecini, foarte interesaţi de persoana aflată în ambulanţă. Li s-a explicat ca nu le este rudă şi că nu avem dreptul să dezvăluim identitatea pacientului. În acel moment au devenit foarte recalcitranţi, iar doamna a aruncat cu pietre un maşină, spărgând unul dintre geamuri”, a declarat dr. Mioara Văitiş, managerul SAJ Braşov.

Au scăpat nevătămaţi


Atât membrii echipajului, cât şi pacientul au scăpat nevătămaţi, doar pentru că şoferul ambulanţei a demarat în trombă. Bolnavul a fost transportat la spital şi internat la secţia Cardiologie. Reprezentanţii Ambulanţei au anunţat Poliţia, care a demarat o anchetă în acest caz. „Din păcate, de aproape un an nu mai avem jandarmi care să ne însoţească atunci când ne deplasăm la cazuri în zone rău famate. Vom semna în curând un nou protocol cu reprezentanţii Poliţiei şi sperăm să găsim o soluţie în acest sens”, a mai spus dr. Văitiş.

Maşina de urgenţă a fost blocată până la înlocuirea geamului spart de atacatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite