Braşov: EXCLUSIV / Antrenor nou la HC Rom Cri Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Seriei A al Diviziei A la handbal masculin, SCM HC Rom Cri Braşov are, începând de astăzi, un nou tehnician, în persoana fostului antrenor de la Rulmentul Braşov, Dunărea Brăila şi HCM Roman, Liviu Paraschiv.

Acesta îl va înlocui pe banca tehnică pe Cosmin Popa, cel care a lăsat echipa pe prima poziţie a seriei, cu 35 de puncte. Braşovenii vor disputa la finele lunii mai un baraj de promovare în Liga Naţională, urmând a avea printre adversari pe Uztel Ploieşti şi CSM Satu Mare.

„De comun acord am hotărât să ne despărţim de Cosmin Popa, acesta dorindu-şi să se întoarcă în Germania. Am semnat un contract valabil până la vară cu Liviu Paraschiv, acesta urmând să pregătească gruparea la baraj, având ca obiectiv promovarea pe prima scenă handbalistică. Din luna iunie vom vedea ce vom face. Ne dorim să ajungem în Liga Naţională şi sunt convins că putem realiza acest lucru, deşi, în momentul de faţă pornim cu şansa a treia. În vederea întăririi echipei pentru Liga Naţională, suntem în discuţii avansate cu un centru şi un pivot din Ucraina, de 21 respectiv 24 de ani, titulari în echipa naţională. În cazul în care vom promova pe prima scenă, cei doi au şanse mari să ajungă la Braşov”, a precizat patronul formaţiei de la poalele Tâmpei, Bogdan Munteanu.

De partea cealaltă, noul antrenor al braşovenilor, Liviu Paraschiv, care a efectuat deja prima şedinţă de pregătire cu Rom Cri, a punctat: „Venirea la Braşov reprezintă o provocare pentru mine. Am fost nevoit să iau o pauză de şase luni, în urma unei probleme de sănătate, dar acum totul este în regulă. Am avut deja un prim contact cu echipa şi sunt mulţumit de ceea ce am găsit aici. Trupa este tânără, de perspectivă, şi sunt convins că putem realiza lucruri importante. Încă nu cunosc adversarele de la baraj, dar vom face tot posibilul pentru a atinge obiectivul impus, promovarea în Liga Naţională. De luni vom intra într-un program special de pregătire şi avem în plan susţinerea de meciuri amicale în compania unor echipe precum Odorheiul Secuiesc şi Sighişoara.

Cosmin Popa nu s-a adaptat

Fostul antrenor al braşovenilor, Cosmin Popa, va părăsi România pe 8 aprilie, cu destinaţia Germania. „Când vi dintr-o ţară ca Germania, este greu să te adaptezi la stilul şi mentalitatea din România. Distanţa faţă de cei dragi m-a determinat să iau această decizie, în plus, mi s-a promis că voi reprimi postul de profesor de sport pe care l-am avut înaintea sosirii în România. Nu regret că am ales să antrenez la Braşov, a fost un pas înainte în ceea ce priveşte cariera profesională, am cunoscut oameni cu mentalităţi diferite şi am trăit o experienţă utilă. Prezenţa echipei la baraj este asigurată în proporţie de 99 %, totul depinde de noul antrenor. Eu sunt convins că Rom Cri are forţa să promoveze în Liga Naţională”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite