Braşov: Două aeroporturi în loc de unul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean continuă demersurile pentru realizarea unui aeroport de mari dimensiuni, în vreme ce Consiliul Local Braşov a aprobat asocierea cu IAR Ghimbav şi cu Autoritatea Aeronautică Română pentru construirea unui aerodrom.

Edilii judeţeni susţin că, dacă la momentul în care au venit cu proiectul realizării unui aeroport de mari dimensiuni la Braşov, acesta nu avea susţinere. „Acum sunt susţinute, însă, două aeroporturi. Nu am nimic împotrivă, dar un aeroport pentru avioane uşoare şi elicoptere nu ar ajuta cu nimic turismul braşovean”, a spus Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean. El susţine că studiul realizat de experţi indică faptul că aeroportul ar putea ajunge într-un an la un rulaj de 350.000 de pasageri, iar în şase ani, la un milion. Căncescu spune că suprafaţa de 200 de hectare solicitată este conformă cu normele europene şi internaţionale..
 
Aeroport mai mic, de la Consiliul Local

Consiliul Local Braşov a aprobat asocierea dintre municipalitate, IAR Ghimbav şi Autoritatea Aeronautică Română pentru realizarea unui aerodrom la Ghimbav, destinat avioanelor de mici dimensiuni. Numai că, primarul Ghimbavului, Dorel Toma, susţine că nu i s-a cerut  părerea în privinţa eventualelor certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie necesare, pe care trebuie să le elibereze Primăria Ghimbav
George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, spune că acesta reprezintă primul pas pentru un aeroport de dimensiuni mai mari. „Până atunci, însă, pe aerodromul pe care ne dorim să îl realizăm vor putea ateriza avioane mici. Acum, că proiectul legat de asocierea dintre părţile implicate a trecut de Consiliul Local, vom putea purta discuţii şi cu reprezentanţii Primăriei Ghimbav, în acest sens”, a spus Scripcaru.


.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite