Braşov: Dominic de Habsburg şi-a luat în primire Castelul Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii vor vizita, de acum, primul castel privat din România.

După trei ani după ce a câştigat Castelul Bran, nepotul principesei Ileana,  Dominic de Habsburg, a intrat ieri efectiv în posesia domeniului. Vrea să îl amenajeze ca odinioară şi să îi păstreze destinaţia de muzeu, aşa că imobilul a fost complet redecorat şi pregătit să îi primească pe turişti. Au fost aduse obiecte de mobilier şi decoraţiuni interioare aproape similare cu cele care au existat în castel pe vremea reginei Maria şi a principesei Ileana. „Sunt foarte puţine piese care s-au mai păstrat din perioada respectivă aşa că am încercat să păstrăm cât mai mult din specificul de demult al castelului. Dominic şi surorile lui au copilărit aici şi ştiu exact cum erau amenjate fiecare cameră în parte. Am adus piese de mobilier din Italia, Austria, dar şi din România. Urmează să mai aducem colecţia personală a lui Dominic de Habsburg, un container cu obiecte decorative, costumul popular preferat al principesei Ileana şi pumnalul din argint al regelui Ferdinand”, a explicat Lia Doru-Trandafir, unul dintre adminstratorii Castelui Bran.

Apartament de închiriat pe bani grei, în Turnul Rotund


Tot în planul de marketing al adminstratorilor este şi amenajarea în Turnul Rotund, cunoscut şi sub numele de Turnul Pulberăriei, a unui apartament care să poată fi închiriat. Bineînţeles că şi acest apartament va fi aranjat în ton cu restul castelului. „Cine vrea să închirieze acest apartament va trebui să aibă referinţe foarte bune şi va plăti bani grei ca să locuiască acolo. Nu va fi pentru oricine acel apartament. Îl vom amenaja cu siguranţă, însă este un plan destul de îndepărtat”, a mai spus Trandafir.

Personalul, programul de vizitare şi costul biletului au rămas aceleaşi

Adminstratorii domeniului Castelului Bran au păstrat mare parte din personalul care a lucrat şi până acum la muzeu. Programul de vizitare a rămas, ca şi până acum, de la 9.00 la 18.00 cu excepţia zilei de luni când vizitatorii au acces doar de la ora 12.00.



Mai multe amănunte despre despre acest subiect citiţi mâine, în cotidianul „Adevărul”.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite