Braşov: Depozit de arme la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia braşoveană „colecţionează” bunurile confiscate din mâinile infractorilor.

În Camera Corpurilor Delicte sunt depozitate toate corpurile delicte. Aceasta este un adevărat depozit de arme, aparatură audio-video sau calculatoare. Este compusă din două încăperi: cea cu bunuri comune, iar alta special destinată armelor şi muniţiilor.

Camera bunurilor comune este plină de pungi de rafie cu pachete de ţigări, electronice, unităţi de calculatoar sau haine de firmă. Cele mai importante obiecte din această încăpere sunt însă aparaturile folosite în 1997 la punctul de lucru din Braşov al Caritas-ului. Bunurile se mai află încă la IPJ pentru că procesul Caritas nu s-a terminat şi obiectele nu pot fi înstrăinate până nu se reglementează definitv situaţia juridică.

Camera destinată armelor şi muniţiilor „găzduieşte” în acest moment 170 de arme, de la mitraliere la pistoale. Cea mai veche este o flintă din 1890, de care oamenii legii nu pot scăpa pentru că nu s-a clarificat situaţia ei juridică. Arma este urmată de un pistol din 1918. Deşi poliţiştii l-au curăţat, nu au reuşit să îl facă să arate ca nou. Cele mai multe arme, descoperite întâmplător „Majoritatea armelor şi muniţiilor provin din demolări, ocazie cu care au fost găsite încastrate în perete, ziduri sau fundaţii. Restul au fost depistate ca urmare a comiterii unor infracţiuni”, spune comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. În general, bunurile depuse în Camera Corpurilor Delicte rămân aici o perioadă de timp, apoi sunt vândute sau distruse. Dar asta numai după ce se clarifică situaţia lor. 

Bunurile sunt valorificate

„În afara ţigărilor, armelor, aurului, bijuteriilor, armelor şi autoturismelor, restul obiectelor sunt tranferate la magazinul Finanţelor Publice din Zărneşti, unde sunt vândute. De obicei, se tranferă, lunar, bunuri în valoare totală de 10-20.000 de lei. Banii obţinuţi din vânzare intră în bugetul consolidat al statului. În cazul ţigărilor, acestea trebuie predate furnizorilor, pe sortimente, iar ei sunt obligaţi să le distrugă. Aurul şi bijuteriile sunt trimise la Trezorerie, iar armele se transferă la magazinul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi de pe Strada Lungă, care le scoate la vânzare. Avem inclusiv arme de panoplie. În cazul autoturismelor, vine la sediul nostru o comisie de la Finanţe, le expertizează, iar apoi le valorifică”, a explicat comisarul-şef Liviu Naghi. Deocamdată, la sediul IPJ Braşov nu se află nici un astfel de autoturism.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite