Braşov: Criza a afectat vânzările de zarzavaturi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din pieţe se plâng că, deşi suntem  în perioada Postului Paştelui, vânzările au scăzut.  Braşovenii care ţin post preferă să cumpere cartofi, orez sau fasole pentru că sunt mult mai ieftine.

Braşovenii au renunţat se pare la crudităţile şi verdeţurile, până acum nelipsite din meniul de post. Comercianţii  se plâng că numărul clienţilor a scăzut drastic faţă de anul trecut. „Lumea nu mai are bani la Braşov şi chiar dacă noi am lăsat preţurile, ei tot nu au cu ce să ne cumpere marfa”, ne-a mărturisit Galan Carmen, comerciantă în Piaţa Star.

Căt ne costă verdeţurile
La Braşov, un kilogram de ridichi se vinde cu 2 lei, unul de cartofi costă 2 lei, unul de varză 3 lei, iar unul de ceapă 2 lei.  Mai scump este spanacul care costă 5 lei kilogramul, roşiile se vând cu 6 lei kilogramul, iar castraveţii cu 7 lei. O salată costă şi ea 2,5 lei.

Variante congelate sau la conservă
Pe lângă verdeţuri, cei care vor să ţină post au şi alte alternative. În magazine se găsesc diverse sortimente de legume congelate sau conservate, pe care le puteţi consuma în perioada postului Paştelui. Dacă nu aveţi timp să gătiţi puteţi cumpăra sarmale de post direct la conservă. 6 bucăţi costă în jur de 8 lei. Pe piaţă există şi alte preparate de post care trebuie doar încălzite. Un borcan de fasole gătită costă 5 lei, unul de zacuscă tot 5 lei, iar unul de tocană de legume se poate cumpăra cu 3,5 lei. Un borcan de ciuperci sote costă 4,9 lei, unul de mazăre cu sos costă 5,5 lei şi unul de fasole verde scăzută costă 6 lei.00

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite