Braşov: Criza acută de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cele trei parchete funcţionează la limita de avarie. Situaţia a devenit critică în ultimele luni, iar prim-procurorii sunt disperaţi că rămân fără oameni şi nu pot soluţiona dosarele aflate în lucru.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) este în cea mai gravă situaţie pe care a întâlnit-o instituţia până acum. Pe cele 14 posturi existente în schemă, doar opt procurori lucrează în acest moment.

Dintre aceştia, unul va pleca peste numai câteva zile pe un post similar, în structura Serviciului Teritorial Anticorupţie Braşov, din cadrul DNA. Un alt procuror va participa, în 11 mai, la un concurs pentru un post la direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. „Suntem într-o situaţie critică şi nu avem ce face. Funcţionăm la cota de avarie, ca să mă exprim elegant. Situaţia s-a agravat extraordinar de mult în acest an şi nu văd nicio ieşire pe termen scurt şi nici măcar mediu”, se plânge Camelia Petrescu, prim-procuror la PCA Braşov.

Situaţii similare

Nici Parchetul de pe lângă Judecătorie sau cel de pe lângă Tribunal nu au efective complete. La primul, deficitul este de trei procurori, dintre care unul pe funcţia de conducere. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, deficitul este de patru magistraţi. Situaţia nu se va rezolva până când Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu va scoate la concurs posturile libere. Joia trecută, CSM a deblocat, pentru Parchetul de pe lângă Judecătorie, încă patru posturi. Anunţurile privind aceste posturi  au fost afişate pe site-ul instituţiei, însă la Braşov nu a ajuns încă nicio decizie oficială.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite