Braşov: Cristian Cioacă rămâne principalul suspect în dispariţia Elodiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cristian Cioacă rămâne principalul suspect în dispariţia Elodiei
Braşov: Cristian Cioacă rămâne principalul suspect în dispariţia Elodiei

Statul a alocat resurse financiare imense pentru căutarea avocatei, dar fără nici un rezultat.

În urmă cu exact doi, avocata Elodia Ghinescu şi-a luat la revedere de la bona fiului ei şi a plecat de acasă. De atunci nimeni nu a mai văzut-o în viaţă, deşi unii sunt convinşi şi astăzi că ea trăieşte.

Dispariţia Elodia Ghinescu a fost reclamată la Poliţie în ziua de 5 septembrie 2007, de către soţul său, poliţistul Cristian Cioacă (36 de ani), devenit ulterior suspectul principal în dosarul dispariţiei avocatei. La puţin timp după izbucnirea scandalului, Cioacă a fost reţinut pentru omor, dar a fost pus în libertate din lipsă de probe.

Timp de doi ani, procurorii au încercat în toate felurile posibile să găsească cadavrul femeii, dar fără succes. Specialişti criminalişti, detaşamente de căutare formate din jandarmi, câini de urmă, voluntari, echipe de scafandri etc., dar Elodia Ghinescu, vie sau moartă, a rămas de negăsit. Totul a generat costuri evaluate la un moment dat în jurul sumei de patru-cinci miliarde de lei vechi, fără nici o urmă. Iar în tot acest timp, cel care şi-a finalizat studiile cu lucrarea „Crima perfectă“, poliţistul Cristian Cioacă a rămas la fel de zâmbitor, trăindu-şi viaţa sub lumina reflectoarelor.   

Nici o altă pistă

În cei doi ani de anchete, procurorii au încercat să-l „dovedească“ pe Cioacă, dar niciodată „probele“ strânse împotriva lui nu au fost considerate relevante de către judecători. Poliţistul a părut că se va pierde în câteva rânduri, prima oară atunci când a căzut testul cu detectorul de minciuni. Ulterior, au fost descoperite urme de sânge în apartamentul celor doi, precum şi în portbagajul maşinii lui Cristian Cioacă.

Analizele au arătat că probele prelevate aveau acelaşi AND cu cel al soţiei sale. De-a lungul timpului au apărut şi alte elemente care l-ar fi putut incrimina pe soţul avocatei dispărute, însă fără vreun rezultat concret.
Patrik Cioacă, copilul rezultat din căsătoria poliţistului cu Elodia,  este acum motiv de proces între părinţii avocatei şi Cristian Cioacă. Alte două dosare în care este cercetat ofiţerul vizează violarea corespondeţei electronice a fostei soţii, precum şi furtul bunurilor acesteia, după divorţ, pe care le-a vândut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite