Braşov: Călător în tren privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii care doresc să ajungă la Iaşi au ca alternativă o garnitură particulară. Preţul biletului este aceleaşi ca şi al curselor CFR, iar elevii şi studenţii beneficiază de reducere.

Ora 14.44. Trenul accelerat Braşov- Iaşi soseşte în Gara Iaşi, iar din automotorul vişiniu coboară doar câţiva călători. „Naşul”  se identifică cu trenul, având vestimentaţia de aceeaşi culoare, verifică roţile garniturii pentru că în jumătate de oră va pleca din nou la drum. Şeful de tren se plimbă atent prin Gară, în speranţa că va atrage mai mulţi călători.

„Trenul fantomă”

De la începutul lunii mai, ieşenii care doresc să călătorească spre Braşov au la dispoziţie şi un mototren particular. Acesta aparţine firmei Regiotrans şi pleacă în fiecare zi din Iaşi, la ora 15.15. „Taxa de utilizare a infrastructurii este plătită din decembrie anul trecut, dar noi circulăm pe această rută din mai. Deşi avem toate taxele plătite nu suntem trecuţi pe mersul trenurilor şi nu se oferă informaţii despre această rută”, explică Marian Doroftei, mecanicul de locomotivă.
Garnitura are o capacitate de 104 locuri la clasa a II a şi 20 la clasa I, iar biletele au acelaşi preţ cu cele de la CFR.

Boicotaţi de CFR

„Mai sunt călători. Însă de la Focşani încoace spre Iaşi sunt probleme pentru că nu suntem anunţaţi”, precizează Ioan Neculai, şeful de tren. Întrebând în Gară dacă există un tren direct spre Braşov din Gara Iaşi, angajata de la Informaţii ne menţionează că „16.15 un intercity şi schimbaţi în Ploieşti Vest”, cu toate că plecarea acceleratului privat a fost anunţată doar cu câteva minute înainte. „Orice operator plăteşte taxe pentru utilizarea infrastructurii fie că este privat sau nu. Pentru mine sunt profitabile trenurile private, deoarece aduc mai mulţi bani”, a declarat Sorin Flutur, directorul Regionalei CFR Iaşi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite