Braşov: "Câinii roşii", hingheriţi de Răzvan Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: "Câinii roşii", hingheriţi de Răzvan Lucescu
Braşov: "Câinii roşii", hingheriţi de Răzvan Lucescu

FC Braşov a învins cu 2-0 în Ştefan cel Mare, pe Dinamo, şi a trimis titlul de campioană la Urziceni. În acelaşi timp, Unirea a trecut, în deplasare, de Poli Timişoara, fiind în proporţie de 99 % noua campioană a României.

Ironizat de-a lungul timpului de Mircea Rednic, care l-a numit în dese rânduri "băiatul lui tata", Răzvan Lucescu i-a făcut şah mat pe dinamovişti şi i-a dat o lecţie actualului tehnician al "alb-roşilor". Plecat cu gânduri mari în Ştefan cel Mare, Lucescu jr şi-a respectat promisiunea şi a oprit Dinamo din cursa pentru campionat. Chiar dacă "galben-negrii" nu mai aveau practic pentru ce lupta, "Juniorul" a ştiut să-şi motiveze elevii, pe care i-a purtat spre un succes răsunător, care a răsturnat ierarhiile în Liga 1. Răzvan Lucescu a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că merită să fie la echipa naţională, fiind cu două clase peste Mircea Rednic, care nu a avut reacţie la mutările selecţionerului. Astfel, un personaj care a fost crescut în spiritul lui Dinamo, a îngropat o echipă a cărei glorie a apus de multă vreme.

Victorie după 40 de ani în "Groapă"

Deşi a preferat să înceapă precaut, cu Paolo Adriano închizător şi cu un singur vârf în avanposturi, Romeo Surdu, braşovenii s-au apărat bine şi au câştigat un  meci împotriva sistemului. Ocaziile lui Ilyes (min. 16) şi Cătălin Munteanu (min. 18) au arătat o grupare FC Braşov dornică de victorie, care nu venea în Ştefan cel Mare să se predea. Bomba campionatului a fost detonată de Marius Măldărăşanu, care a finalizat perfect, cu un şut din 10 metri, un triunghi de pase început pe traseul Cătălin Munteanu - Romeo Surdu. Minutul 36 a adus cea mai mare ocazie a "stegarilor", dar Roman a fost blocat excelent de Dolha. Dinamo a început disperată mitanul secund, iar după ocazia monumentală ratată de Dănciulescu, acelaşi Mihai Roman a scăpat singur pe contraatac şi l-a executat pe Dolha, cu un şut plasat (min. 58). Astfel, la capătul unui "dresaj canin", s-a demonstrat de ce Mircea Rednic nu a intrat în vederile federalilor pentru preluarea funcţiei de selecţioner, post ocupat de unul dintre cei mai buni tehnicieni pe care îi are România.

Dezinteresat de soarta dinamoviştilor

"Victoria este meritată, dar scorul putea fi mai mare. Noi am jucat perfect, am blocat Dinamo pe toate fronturile. Le mulţumesc jucătorilor pentru felul în care s-au sacrificat, şi-au făcut datoria, nu mă interesează ce a pierdut Dinamo după acest meci. Am făcut ceea ce trebuia să facă o echipă profesionistă. După numărul de ocazii, cred că FC Braşov ar fi putut câştiga cu un scor mai mare. Noi am jucat întotdeauna pe teren, echipele antrenate de mine au jucat mereu corect. Mi s-a părut exagerată presiunea pusă asupra Braşovului în această săptămână. Ce v-aţi fi imaginat, că venim aici să ne dăm la o parte? Dacă Dinamo era mai bună, atunci ar fi câştigat", a spus Lucescu la finalul întâlnirii.

Dinamo - FC Braşov  0 - 2

Au marcat: Măldărăşanu 29 , Roman 59

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Goian, Tamas (79 Homei), Izvoranu - Papa Malik (46 Miranda) - Zicu (46 Torje), Cristea, Bostina - Danciulescu, Marius Niculae    Antrenor: Mircea Rednic

FC Braşov
: Coman - Rui Duarte, Abrudan, Nae Constantin, Cristi Ionescu - Roman, Paulo Adriano, Maldarasanu, Catalin Munteanu (80 Cristescu)- Ilyes (89 Sburlea) - Surdu (85 Dedu)  Antrenor: Răzvan Lucescu


Roman şi Coman la Naţională

În altă ordine de idei, selecţionerul Răzvan Lucescu a anunţat lotul primei reprezentative pentru întâlnirea cu Lituania, care se va disputa pe 6 iunie, în deplasare. De la FC Braşov au fost convocaţi portarul Dani Coman şi mijlocaşul Mihai Roman. Iată componenţa întreagă:

Portari: Dănuț Coman (FC Brașov), Costel Pantilimon (FC Timișoara) și Mircea Bornescu (FC U Craiova)

Fundași: Cristian Săpunaru (FC Porto), Ovidiu Dănănae (U Craiova), Mirel Rădoi (Al-Hilal), George Galamaz (FC Unirea Urziceni), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Dorin Goian (FC Steaua București), Răzvan Raţ (FC Șahtior Donețk) și Mihai Neşu (FC Utrecht)

Mijlocași: Bogdan Mara (CFR 1907 Cluj), Mihai Roman (FC Brașov), Costin Lazăr (FC Rapid București), Dan Alexa (FC Timișoara), Tiberiu Ghioane (FC Dinamo Kiev), Iulian Apostol (FC Unirea Urziceni), Cristian Tănase (FC Argeș) și Florin Costea (FC U Craiova)

Atacanți: Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Marius Niculae, Ionel Dănciulescu (ambii, FC Dinamo București) și Gheorghe Bucur (FC Timișoara)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite