Braşov: CS Rulmentul Braşov, spre faliment?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: CS Rulmentul Braşov, spre faliment?
Braşov: CS Rulmentul Braşov, spre faliment?

Clubul braşovean are restanţe de două miliarde de lei vechi la bugetul de stat şi riscă excluderea din campionat.

În plus, la începutul lunii aprilie, handbalistele Lidija Horvath şi Alexandrina Barbosa şi-au depus memoriile la Federaţia Internaţională de handbal, moment în care au acţionat în instanţă clubul Rulmentul Braşov, pentru a-şi recupera restanţele financiare.

Dacă forul internaţional a mandatat Federaţia Română de handbal să se ocupe de memoriile depuse de cele două jucătoare, în instanţele civile lucrurile stau total diferit. Astfel, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne s-a sesizat ca urmare a demersurilor înaintate de sportive. Astfel, se pare că forul european va da un verdict în cursul săptămânii viitoare, iar cel mai probabil, CS Rulmentul Braşov va fi obligat să achite restanţele financiare către cele două handbaliste, riscând în caz contrar neprogramarea în ediţia viitoare a Ligii Naţionale de handbal feminin şi în caz de forţă majoră chiar excluderea din orice competiţie.

Datoriile către stat, marea problemă

În momentul de faţă, nu sunt dificultăţi doar în ceea ce priveşte salariile jucătoarelor. Într-adevăr sunt probleme cu Barbosa şi Horvath, însă ele au purtat discuţii cu patronul echipei şi se pare că au ajuns la o înţelegere. Cea mai gravă problemă a clubului o reprezintă datoriile către stat. În cazul în care nu vom achita aceste sume restante, atunci vom avea reale dificultăţi. Săptămâna viitoare va fi decisivă în ceea ce priveşte viitorul clubului. În momentul de faţă chiar şi societăţile de salubritate Urban trec printr-o perioadă critică, urmând să aibă loc o serie de licitaţii în această perioadă. Iar cei care vor participa la aceste licitaţii au obligativitatea de a nu avea nicio datorie către stat. De aceea sunt şanse mari ca datoriile să fie achitate în cel mai scurt timp posibil de patronul Teodor Florescu”, au afirmat surse din cadrul echipei de la poalele Tâmpei.

Se pare că restanţele cumulate ale CS Rulmentul Braşov către statul român se ridică la suma de 2 miliarde de lei vechi.

Perioadă critică la CS Rulmentul


Aflat în Austria, acolo unde pregăteşte reprezentativa feminină de handbal feminin, tehnicianul Herbert Muller a declarat pe marginea acestui subiect: „Ştiu că acest club trece printr-o perioadă critică din punct de vedere economic. Sper ca aceste probleme să se remedieze în cel mai scurt timp posibil, întrucât ar fi păcat ca aceste aspecte să aibă repercursiuni la nivelul echipei. Încă nu am vorbit cu Teodor Florescu şi nu ştiu ce se va întâmpla în viitor”.


Orice club care are datorii la stat riscă să nu fie programat în Liga Naţională

Mihail Marinescu
secretar general FRH

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite