Braşov: CS Rulmentul, la ultimul succes al sezonului / GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima etapă a Ligii Naţionale la handbal feminin a adus şi cea de-a 23-a victorie a campionatului, CS Rulmentul învingând cu 41-29 (20-11) pe HC Hidroconcas Buzău.

„Rulmentistele” au încheiat sezonul cu un succes în faţa propriilor suporteri, dispunând lejer de o echipă a Buzăului care nu a emis nicio pretenţie. Debutul întâlnirii a aparţinut oaspetelor, care au condus cu 4-3 şi 5-4, dar din minutul 13 braşovencele au preluat conducerea pe tabela de marcaj şi s-au distanţat treptat. Cu Vintilă în formă de zile mari şi Ionica Munteanu de netrecut între buturi, handbalistele pregătite de Herbert Muller nu au lăsat nicio şansă adversarelor, controlând autoritar partida (17-11 min. 27).

Spectacol în mitanul secund

Braşovencele au revenit motivate de la cabine, nu s-au relaxat şi au făcut legea în atac. Chiar dacă Alexandrina Barbosa a fost menajată, coreeanca Woo Sun Hee, aflată cel mai probabil la ultima reprezentaţie în tricoul „rulmentistelor”, s-a mişcat bine în atac şi a concretizat majoritatea acţiunilor ofensive. În ultimele minute ale confruntării braşovencele au făcut spectacol şi au jucat doar pentru public. Cu 48 de puncte în cont, CS Rulmentul s-a clasat pe treapta secundă, la două lungimi de liderul Oltchim Rm. Vâlcea. La gazde s-au remarcat: Gogârlă - 9g, Vintilă şi Stanca, ambele câte 7g, Horvath - 5g, Barcan, Woo Sun Hee, Alexandrescu şi Juhasz, câte 3 reuşite.

Fiesta pe final

La sfârşitul confruntării, „rulmentistele” au fost premiate de secretarul general al Federaţiei Române de handbal, Mihai Marinescu, ca urmare al locului secund ocupat în clasament. Cu 149 de goluri marcate, Alexandrina Barbosa a fost desemnată cea mai tehnică handbalistă a competiţiei interne. „Este o onoare pentru mine să primesc această distincţie. A fost un an dificil, ne-am dorit să obţinem mai multe, dar am realizat maximum. Suntem mulţumite de performanţele din acest sezon”, a punctat Barbosa.

Planează incertitudinea


Tehnicianul echipei CS Rulmentul, Herbert Muller, a punctat la finalul jocului: „Vreau în primul rând să le mulţumesc fetelor şi celor care au fost alături de noi de-a lungul acestui sezon. Din păcate am suferit două înfrângeri, cu Oltchim şi Itxaco, care au contat enorm. Ne propunem să realizăm mai multe în ediţia viitoare”. Vorbind despre planurile de viitor ale formaţiei pe care o antrenează, Herbert Muller a completat: „Patronul Teodor Florescu a discutat cu o parte a jucătoarelor, urmând să poarte negocieri cu restul handbalistelor zilele acestea. El ne-a promis că marţi va reveni la Braşov. Totul depinde numai de el, dar eu am semnale din partea fetelor că ele îşi doresc să rămână la Braşov”.

„Rulmentistele” vor lua o pauză până la data de 7 iulie, când se vor reuni, urmând să înceapă pregătirile pentru grupa preliminară a Ligii Campionilor. Turneul va fi organizat la Braşov, datorită faptului că CS Rulmentul este cap de serie la tragerea la sorţi. Sezonul competiţional intern va debuta pe 4 septembrie.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite