Braşov: BAC mai scump (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, a decis mărirea taxei de examen pentru cei care au picat cele două sesiuni gratuite ale examenului de maturitate. Taxele pentru examen se scumpesc cu 31 lei.

La Braşov, taxa de 186 de lei de anul trecut a ajuns acum la 217 lei. La fel vor fi nevoiţi să plătească şi cei care provin din instituţiile preuniversitare particulare acreditate şi autorizate de Minister.

Tarif  în funcţie de probe

Absolvenţii de liceu care nu susţin toate probele vor plăti mai puţin, în funcţie de numărul de examene la care participă. Banii sunt folosiţi pentru procesarea datelor, plata  examinatorilor şi organizarea concursului. „Dacă elevul are de susţinut doar una sau două probe, de exemplu, se împarte această sumă la numărul total de probe. Rezultatul obţinut este costul unui singur examen care se înmulţeşte cu numărul de probe susţinute”, afirmă Vasilica Diaconu, inspector şcolar adjunct.

Taxe pentru atestate 

Candidaţii din învăţământul de stat, care au dat în anii anteriori cel puţin o dată examenul pentru obţinerea atestatului de informatică sau limbi străine, vor plăti în acest an 65 de lei. „Această taxă se stabileşte la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar în parte. La noi este la nivel de propunere, dar zilele viitoare va intra în discuţie în comisie“ a mai spus Vasilica Diaconu.

Ministerul Educaţiei a publicat pe internet subiectele pentru examenul de Bacalaureat 2009. Acestea pot fi descărcate de pe adresa www.bacalaureatul.ro/variante-subiecte


Calendarul examenului

Înscrierile pentru Bacalaureat sunt programate între 1 şi 8 mai. Sesiunea de vară a BAC-ului se va desfăşura între 22 iunie şi 2 iulie. Afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, se va face în  9 iulie. Sesiunea de toamnă va avea loc între 17 august - 3 septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite