Braşov: Autorităţile se ceartă, braşovenii tot nu au aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov acuză că investiţia ar fi blocată de însuşi premierul Emil Boc, iar Guvernul se gândeşte la construirea unui alt aeroport pe vechea pistă a IAR Ghimbav.

Proiectul construirii Aeroportului Internaţional Ghimbav a ajuns din nou în colaps, din cauza situaţiei incerte în care se află terenul pe care ar trebui realizată construcţia. În prezent, Ordonanţa de Urgenţă care prevede trecerea din administrarea Insitutului de Cercetare a Cartofului în cea a judeţului Braşov a unei suprafeţe de 200 de hectare, necesară schimbului cu proprietarii care au terenuri pe actualul amplasament al aeroportului, a fost blocată.
Deşi Senatul a aprobat legea, plenul Camerei Deputaţilor a retrimis-o Comisiei pentru Agricultură spre a fi reanalizată, în ciuda faptului că aceasta îşi dăduse avizul favorabil în 10 februarie. Conducerea CJ a acuzat de rea-voinţă parlamentarii care au blocat această lege şi implicit demararea lucrărilor pentru aeroport. „Vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură, Kelemen Attila, mi-a spus că a avut o discuţie cu preşedintele comisiei, Valeriu Tabără, care i-a transmis că ordonanţa a fost respinsă, întrucât premierul Emil Boc se opune proiectului de la Ghimbav”, a afirmat Căncescu.

Se pierd finanţările

Acesta a precizat că blocarea schimbului de terenuri nu duce decât la pierderea finanţărilor şi implicit a unor investiţii deja efectuate.
Totodată, ministrul Transporturilor Radu Berceanu a ţinut să precizeze, în cadrul vizitei sale oficiale din martie de la Braşov, că nu va acorda sprijin pentru construirea Aeroportului Internaţional Ghimbav, întrucât nu vede rostul unui astfel de obiectiv în judeţ. În schimb, acesta are în plan un alt proiect, respectiv realizarea unui aeroport pentru avioane mici pe actuala pistă de la societatea IAR Ghimbav. „Cei care doresc neapărat să ajungă cu avionul la Braşov vor putea ateriza pe acest aeroport, care este o chestiune fezabilă din mai multe puncte de vedere, în primul rând al banilor”, a susţinut Berceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite