Braşov: Arderea miriştilor este interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul de extindere a flăcărilor este ridicat în această perioadă când sunt intensificări ale vântului.

Prefectura Braşov a transmis astăzi o circulară către toate primăriile din judeţ privind combaterea fenomenului de ardere a miriştilor. „Având în vedere că meteorologii avertizează că în această perioadă se vor înregistra intensificări ale vântului, riscul de extindere a flăcărilor către zonele locuite sau către liziera pădurilor este foarte mare. Facem un apel către cetăţeni să evite să folosească focul în condiţii necorespunzătoare, în caz contrar se pot produce pagube importante”, a avertizat subprefectul Emil Niţă.
El a menţionat că prin adresa transmisă căre primării s-a solicitat edililor să informeze populaţia cu privire la condiţiile prevăzute de lege pentru arderea miriştilor, stufului şi a vegetaţiei ierboase, la riscurile generate de incendierea vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole, la măsurile care se impun în scopul prevenirii acestora, precum şi la sancţiunile care se aplică în cazul încălcării prevederilor legale.

Incendii numeroase

Statistica incendiilor din ultimii ani demonstrează că în perioada februarie-iulie în România se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare necorespunzătoare a terenurilor cu vegetaţie uscată.
În plus, Prefectura a dispus instruirea personalului cu atribuţii de control din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, pentru executarea controalelor de prevenire şi stingere a incendiilor din gospodării.

În fiecare localitate vor fi afişate materiale informative cu privire la locurile unde trebuie depozitate resturile vegetale, iar toate activităţile de igienizare care presupun utilizarea focului deschis se vor executa numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite