Braşov: Alpinista Crina Coco Popescu, maestru al sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai tânără alpinistă din România a primit azi titlul de maestru al sportului de la ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a mai afirmat că ministerul va oferi suma de 16.000 de euro pentru a acoperi o parte din suma necesară unei noi expediţii în care Crina Popescu şi tatăl său, Ovidiu, doresc să doboare alte două recorduri. La ceremonie a participat şi Ovidiu Popescu, tatăl sportivei, precum şi reprezentanţii Federaţiei de Alpinism şi Escaladă. Crina Coco Popescu este cea mai tânără membră a "Clubului Montan Altitudine" din Râşnov, care participă la expediţii în munţi înalţi. Iar performanţele ei nu sunt puţine: 2005 - Alpi - Dente del Gigante (4.014 m); 2007 - Alpi - Mont Dolent (3.800 m); 2007 - Mont Blanc (4.810 m); 2007 - Turcia - vf.Ararat (5.165 m); 2007 - Nepal - vf. Kalapattar (5.550 m). În acest an, deja a urcat pe muntele Olimp, pe vârful Mytikas (2.919 m), în condiţii de iarnă.

Palmares

Reamintim că tânara a reuşit pe 10 ianuarie, la vârsta de doar 14 ani, să cucerească vârful Aconcagua. Ea a cucerit şi cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado şi a mai participat la expediţii în Alpi şi în Caucaz. Acum Crina se pregăteşte de o nouă expediţie de data aceasta va merge în China pentru a cuceri vârful Cho Yong,înalt de 8201 metri din Himalaya. Dacă va reuşi Crina va deveni oficial cea mai tânără alpinistă din lume.

Mai multe informaţii în articolul Puştoiaca de pe vârfurile lumii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite