Brand pentru Aeroportul Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul judeţean începe, din primăvară, o campanie de promovare a aeroportului. FLY BAY, sloganul sub care va fi recunoscut aeronautic Maramureşul, este deja înregistrat la OSIM.

„Fiecare aeroport are un indicativ format din trei litere. Cel din Baia Mare are BAY, aşa că ne-am gândit să uzăm de el. FLY BAY este un concept pe care se poate sprijini o mare parte din dezvoltarea judeţului, pentru că este esenţial să promovăm zborul şi implicit Maramureşul ca destinaţie”, a explicat Mihai Pătraşcu, consultant la Consiliul Judeţean Maramureş.
Conceptul a fost deja înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) la finele anului 2008. Înregistrarea sloganului a stârnit reacţii negative din partea unei mari companii aeriene low cost, FLYBE, care a considerat că e mult prea apropiat sloganul de numele lor, şi că s-ar putea crea confuzii. „De fapt, ideea era că noi am fost mai rapizi ca ei, mai deştepţi cu cinci minute, iar ei nu concepeau că n-au avut ei ideea înaintea noastră”, a punctat Pătraşcu.
„Maramureşul din cer”
FLY BAY va fi conceptul pe care se va baza o întreagă campanie de promovare a Aeroportului Internaţional Baia Mare şi care va începe din această primăvară. În cadrul acestei campanii, va fi promovat şi judeţul Maramureş şi deja a fost pusă punct o adevărată strategie de marketing. Unul dintre primele programe este „Maramureşul din cer”, adică Maramureşul văzut de sus, la propriu. „Este vorba despre organizarea de zboruri cu avioane de mici dimensiuni, pentru ca turiştii să poată avea o percepţie de sus a judeţului nostru”, a subliniat Pătraşcu. Programul se adresează turiştilor pretenţioşi, care vor ceva deosebit şi inedit pentru regiune. Un alt proiect extrem de ambiţios care va fi pus la punct în scurt timp este „Zboară la mare de la Baia Mare”, turiştii putând zbura direct pe litoral de pe aeroportul băimărean. Deocamdată se poartă discuţii cu companiile aeriene care ar putea prelua aceste zboruri.
Suişuri şi coborâşuri
Prima companie internaţională care şi-a îndreptat atenţia spre aeroportul proaspăt devenit internaţional a fost Austrian Airlines care, timp de aproape un an, a avut zboruri spre marile ţări europene direct din Baia Mare, prin Viena. Din motive economice însă, compania austrică şi-a restrâns activitatea şi a renunţat la destinaţia Baia Mare. „A fost o mare pierdere, atât pentru earoport, cât şi pentru economia judeţului”, a declarat Mihai Pătraşcu, consultant la Fundaţia CDIMM Maramureş, cel care a făcut lobby pentru internaţionalizarea aeroportului băimărean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite