Piaţa de artă se scufundă, Brâncuşi rămâne la suprafaţă - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa de artă se scufundă, Brâncuşi rămâne la suprafaţă - Revista presei interne
Piaţa de artă se scufundă, Brâncuşi rămâne la suprafaţă - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre piaţa de artă, finanţarea unei tabere a tinerilor maghiari sau "vandalii de la Primăria Capitalei". Printre alte subiecte, candidaţii la Litere au fost sabotaţi de computer, iar  România a primit 1,5 miliarde de euro de la UE.


Piaţa de artă se scufundă, Brâncuşi rămâne la suprafaţă.

Casa de licitaţii Christie’s a vândut cu 35% mai puţin decât în prima jumătate a lui 2008. Cel mai bine vândute lucrări le-au aparţinut lui Matisse şi lui Brâncuşi, scrie Cotidianul. 1,8 miliarde de dolari. Cu atât s-a ales cea mai mare casă de licitaţii din lume, Christie’s, deţinută de Francois Pinault, în prima jumătate a lui 2009, cu 35% mai puţin decât în primele şase luni ale anului trecut, potrivit Reuters. 211 lucrări au fost vândute pentru peste un milion de dolari individual în prima jumătate, adică mai puţin decât jumătate din lotul lui 2008 - 457 de lucrări. Acest total al vânzărilor le include şi pe cele private, care se ridică la 133 de milioane de dolari, o scădere de 13% faţă de anul trecut. Rivala lui Christie’s, Sotheby’s, nu va da publicităţii propriile „încasări“ până în august.

Extremism maghiar, pe banii statului român.
Consiliul Judeţean Harghita a alocat 5.000 de lei pentru finanţarea unei tabere a tinerilor maghiari. Invitat de onoare e Vona Gabor, preşedintele partidului extremist maghiar Jobbik, potrivit Evenimentul Zilei. Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a alocat 5.000 de lei pentru organizarea unei tabere a Tineretului Maghiar Ardelean (TMA). Invitat de onoare este Vona Gabor, preşedintele partidului de extremă-dreapta din Ungaria, Jobbik.

Vandalii de la Primăria Capitalei. Era în plină vară, mai exact la 22 iulie 1920, când comisia de înfrumuseţare a oraşului Bucureşti, de pe lângă Primăria Capitalei, abia înfiinţată, a debutat cu scandal: a tăiat plopii din preajma statuii lui Mihai Viteazu de la Universitate, chelind spaţiul din jurul monumentului. Sâmbătă 24 iulie, ziarul România nouă atacă neghiobia Primăriei printr-un articol fulminant semnat de Ion Minulescu: "Vandalisme oficiale: Primăria Capitalei taie cei patru plopi de la statuia lui Mihai Viteazu", articol ce avea să intre într-o cărticică, "Bucureştiul tinereţii mele...", care adună câteva dintre articolele jurnalistului Minulescu, scrie Jurnalul Naţional.

Candidaţii la Litere, sabotaţi de computer.
Aproximativ 1.800 de candidaţi la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti au răsuflat uşuraţi, ieri, după ce conducerea instituţiei a afişat corect mediile de admitere. Asta după ce, vineri-seară, candidaţii cu medii mari s-au trezit ultimii pe lista celor înscrişi, din cauza softului de computer care ar fi amestecat greşit datele, potrivit Evenimentul Zilei.

Am luat 1,5 miliarde de euro de la UE.
România a primit, vineri, prima tranşă, în valoare de 1,5 miliarde de euro, din împrumutul contractat de la Comisia Europeană, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina. „Trezoreria m-a informat că au intrat primii bani din împrumutul contractat de la Comisia Europeană“, a anunţat secretarul de stat. El a arătat că tranşa ar fi trebuit acordată în cursul acestei săptămâni, dar că „se pare că lucrurile au fost urgentate“. Autorităţile române au încheiat un acord pentru un program de finanţare externă susţinut cu fonduri de la Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, anunţă Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite