Brăila: Mihai Dima - Voluntarul care face ca mediul să fie mai curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Mihai Dima - Voluntarul care face ca mediul să fie mai curat
Brăila: Mihai Dima - Voluntarul care face ca mediul să fie mai curat

La 19 ani a descoperit că a-i ajuta pe ceilalţi înseamnă să te ajuţi şi să te respecţi pe tine, astfel că a participat la numeroase campanii

Profil

Născut 8 iunie 1990, Brăila
Studii
Absolvent al Liceului CN „Gh. M. Murgoci”, admis la ASE Bucureşti
Familie
Un frate mai mic


În clasa a X-a a descoperit pentru prima dată voluntariatul şi a decis să îi ajute pe cei din jurul său prin puterea exemplului. Nu ştia prea multe despre voluntariat însă a învăţat rapid de la tineri de vârsta lui expresia: „Te ajut ca să te ajuţi singur”.

„Nu ştiam nimic despre voluntariat”

„Am văzut un afiş în liceu care anunţa un cross pentru tineri. Am participat de curiozitate la cross şi am discutat cu voluntarii Clubului prezenţi la eveniment. Nu ştiam nimic despre acţiunile de voluntariat, dar am venit la sediul Clubului Voltin şi am participat la primul meu proiect intitulat Eco-spaţiul”, îşi aminteşte Mihai zâmbind şi adaugă că pasiunea a venit în timp – „A început să-mi placă tot mai mult ceea ce făceam, mai ales că în fiecare zi cunoşteam noi voluntari şi trebuia să ne implicăm în diverse proiecte”.

A participat şi la alte acţiuni – „Voluntari pentru protecţia mediului” cu tabăra de supravieţuire din Balta Mică a Brăilei pentru cinci zile. S-a alăturat apoi altor voluntari şi au început să lucreze la proiectul „Brandul european al tinerilor brăileni”, prilej cu care legăturile între voluntari s-au consolidat.

 „Astfel am început să concepem un brand pentru tinerii de vârsta noastră, pentru cei ca noi. Cine poate să-i înţeleagă mai bine pe tineri dacă nu tot tinerii”
, spune Mihai. Compania colegilor a contat.

Orizonturi deschise prin străinătate

Mihai a reuşit ca din clasa a X-a şi până la finalul liceului să nu rateze nicio participare la olimpiada de geografie, ajungând de fiecare dată la faza naţională. A fost invitat şi la sesiuni de comunicare la biologie prilej cu care a acumulat foarte multe cunoştinţe.

„În ultimii trei ani de liceu am participat la olimpiada de geografie până la faza naţională. Participarea la olimpiadă este o experienţă pe care o recomand oricui, este ca o plimbare în străinătate, îţi deschide orizonturile şi te face să înţelegi că te afli printre cei mai buni, iar pentru a ajunge acolo trebuie să munceşti. Am reuşit să fiu admis la Facultatea de Geografie din Bucureşti şi Iaşi, dar am ales să merg la Bucureşti, la ASE, la fără taxă”, explică tânărul olimpic.

„Am reuşit să mă împart destul de bine între voluntariat şi şcoală”

Mihai recunoaşte că au fost zile în care timpul petrecut la Club a depăşit cu mult timpul petrecut la şcoală. „Mama m-a încurajat mereu şi a fost de acord cu mine. La şcoală nu am avut niciodată probleme cu notele şi nici nu am lipsit de la ore pentru a fi la club. Am reuşit să mă împart destul de bine între voluntariat şi şcoală”, spune tânărul voluntar.

Întrebări şi răspunsuri

Ce înseamnă pentru tine voluntariatul?

M. D.: Aşa îmi consum energiile într-un mod pozitiv, cresc făcând ceva pentru comunitate. Acum că am mai crescut şi eu îi ajut pe alţii care sunt noi. Dimineaţă mă întreb ce pot să fac eu pentru mine şi pentru cei din jurul meu şi răspunsul este la Clubul Voltin.

La Bucureşti te vei alătura unei asociaţii pentru a continua activitatea de voluntariat?

M. D.: Probabil că şi acolo mă voi implica în ceva pentru că eu sunt tradiţionalist şi vreau să fac ceea ce îmi place. Ori de câte ori voi putea mă voi întoarce la Voltin.


Ce-i place

„Îmi plac călătoriile foarte mult. Am vizitat destul de multe locuri în ţară şi încerc mereu să mă duc acolo unde nu am mai fost până atunci. Îmi place muntele, să merg în drumeţii. Îmi plac plimbările în aer liber şi îmi place să cunosc cât mai mulţi tineri de vârsta mea cu care să pot discuta”, spune voluntarul.

Ce nu-i place

„Nu-mi place să pierd vremea. Dacă o activitate pe care o fac nu duce la un rezultat este pierdere de timp. Nu-mi place nici să pierd şi încerc mereu  să fiu foarte bun în ceea ce fac. Fără ambiţie, perseverenţă şi aspiraţie nu poţi face nimic”, a conchis tânărul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite