Brădişteanu, liber s-o roiască din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interdicţia de a pleca din România impusă doctorului Şerban Brădişteanu de către procurorii anticorupţie va fi rejudecată de Tribunalul Bucureşti, dar, pentru că această măsură expiră

Interdicţia de a pleca din România impusă doctorului Şerban Brădişteanu de către procurorii anticorupţie va fi rejudecată de Tribunalul Bucureşti, dar, pentru că această măsură expiră astăzi, medicul poate părăsi ţara.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, să se rejudece contestaţia medicului Brădişteanu faţă de interdicţia de a părăsi ţara dată de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă privind achiziţiile de aparatură medicală pentru sistemul penitenciar.
DNA a decis să instituie măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru fostul senator PSD, la sfârşitul lunii iunie, considerând că acesta ar încerca să se sustragă urmăririi penale.
Brădişteanu a obţinut viză turistică pentru SUA după numai trei zile de la interdicţia impusă. Conform anchetatorilor, în 2001, şerban Brădişteanu ar fi primit 80.000 $ de la o firmă elveţiană pentru a o favoriza la licitaţia privind achiziţionarea de aparatură medicală. Mai mult, procurorii au susţinut că acesta ar fi pretins, în total, suma de 4,3 milioane $ de la aceeaşi firmă, bani care ar fi intrat în contul unei societăţi din Insulele Virgine.
DNA face cercetări într-un dosar privind achiziţia de aparatură medicală pentru sistemul penitenciar, cauză în care a fost pus sub urmărire penală şi Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de boli infecţioase "Matei Balş".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite