Brădişteanu se întoarce cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

medicale. În timpul în care a fost director la institut, cadrele medicale l-au acuzat că a distrus unitatea. Dr. Brădişteanu a suspendat activitatea de chirurgie cardiacă timp de nouă luni,

medicale. În timpul în care a fost director la institut, cadrele medicale l-au acuzat că a distrus unitatea. Dr. Brădişteanu a suspendat activitatea de chirurgie cardiacă timp de nouă luni, fără a anunţa Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, se arăta într-un protest semnat de 30 de medici. Devenit, în septembrie 2004, din nou director al institutului, Brădişteanu a încheiat un contract de management cu institutul, deşi rămânea şi şef de secţie cu normă întreagă la Spitalul de Urgenţă. Se crea astfel o situaţie fără precedent în România: avea în acelaşi timp trei norme întregi de muncă, plătite toate din bani publici - senator, director la un spital şi medic - şef de secţie la alt spital. Dr. Brădişteanu a fost demis de la "C.C. Iliescu", în noiembrie 2005, de actualul ministru al sănătăţii.
Fostul senator şi-a reluat funcţia
După două zile petrecute la Institutul Inimii, dr. Brădişteanu s-a întors la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a preluat, din nou, conducerea secţiei de Chirurgie cardiovasculară. Surse medicale ne-au declarat că la primul raport de gardă pe care l-a ţinut după întoarcere i-a acuzat pe medicii care lucrează în secţie că nu sunt în stare să îşi facă treaba. Mai mult, spun aceleaşi surse, pe unii dintre ei i-a ameninţat chiar cu puşcăria. şerban Brădişteanu este acuzat în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Justiţiei în anul 2001 pentru achiziţionarea de aparatură medicală în sistemul penitenciar. Anchetatorii au dispus sechestrarea conturilor din România, Elveţia şi Austria. Conform şefului Serviciului pentru Combaterea Infracţiunilor de Corupţie împotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu, a precizat că Brădişteanu şi-a deschis conturile din Elveţia chiar în anul 2001, folosind paşaportul de parlamentar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite