Brad Pitt reînvie o legendă americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Figură de legendă a folclorului american, Jesse James, conducător al unei faimoase bande de jefuitori de trenuri şi bănci, a fascinat dintotdeauna Hollywoodul, care i-a consacrat un şir

Figură de legendă a folclorului american, Jesse James, conducător al unei faimoase bande de jefuitori de trenuri şi bănci, a fascinat dintotdeauna Hollywoodul, care i-a consacrat un şir întreg de filme, cel mai recent prilejuindu-i lui Brad Pitt un nou rol memorabil, alături de un tânăr actor mai puţin cunoscut, Casey Affleck.

Titlul neobişnuit de lung, "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford" (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), rezumă succint despre ce este vorba.

Asistăm la ultimul an de viaţă al acestui Iancu Jianu american, care, hăituit şi obosit, ascunzându-se sub un nume fals, va sfârşi prin a fi ucis de unul din membrii cei mai noi ai bandei. Care, la început, îl idolatrizează, dar, treptat, ros de invidie, va dori să devină el însuşi celebru, asasinându-l laş pe la spate.

Un deceniu mai târziu, răstimp de-a lungul căruia cutreieră aşezările americane cu un spectacol ce reînvie episodul asasinatului, va fi omorât şi el, ironia sorţii, în acelaşi fel. Ucigaşul va primi, astfel, pedeapsa bine meritată, cercul închizându-se complet.

O repovestire inteligentă, în pas cu sensibilitatea nouă a vremurilor noastre, a unui mit peren al Far West-ului. Şi, în acelaşi timp, o dovadă a revitalizării uneia din cele mai populare genuri cinematografice, westernul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite