Braconajul din Deltă sperie UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

peşte indigen, producând anual 9.000 de tone. Europenii nu impun însă României cum poate să cheltuiască banii. Având în vedere bilanţul ministrului Gheorghe Flutur, care a indicat că ţara

peşte indigen, producând anual 9.000 de tone. Europenii nu impun însă României cum poate să cheltuiască banii. Având în vedere bilanţul ministrului Gheorghe Flutur, care a indicat că ţara noastră importă în fiecare an 50.000 de tone de peşte pentru a acoperi cererea internă, demnitarul european a plasat România pe locul şapte în topul celor mai mari consumatori de peşte de pe Bătrânul Continent. Joe Borg a pus pe lista priorităţilor modernizarea navelor şi a echipamentelor de pescuit, menţionând totuşi că această măsură nu va necesita construcţia de noi ambarcaţiuni. În prezent, flota românească numără 220 de nave comerciale şi aproximativ 400 de nave de pescuit. Comisarul Borg a mai cerut antrenarea unor pescari profesionişti şi a afirmat că "dezvoltarea pescuitului în România nu trebuie să afecteze standardele de mediu şi nici sănătatea consumatorilor europeni". Deşi a vorbit despre exploatarea cât mai eficientă a resurselor naturale de peşte, Joe Borg a lăudat hotărârea guvernului român de a interzice pescuitul sturionilor pe o perioadă de zece ani.
Joe Borg a declarat că "trebuie luate cele mai dure măsuri, pentru că persoanele care pescuiesc ilegal realizează o injustiţie socială". Cea mai intensă activitate de braconaj se desfăşoară în Delta Dunării. Doar Garda Naţională de Mediu, de la începutul acestui an, a confiscat 1.286 de unelte de pescuit, o mie de plase monofilament, 2.203 kilograme de peşte şi o barcă. Pentru braconaj s-au făcut şase sesizări penale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite