Braconaj la ciute în valoare de 16.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei maramureşeni sunt cercetaţi după ce au fost prinşi că vânează ilegal

Tinerii borşeni au încercat să sustragă o maşină, chiar din curtea poliţiei din Vatra Dornei.

 Trei borşeni au fost prezentaţi, ieri, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă propunerea a fost respinsă, astfel că cei trei vor fi cercetaţi în libretate. Ei sunt anchetaţi pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept, furt calificat şi rupere de sigilii. În plus Victor M., unul dinte ei, fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Cei trei au intrat în conflict cu legea după ce au fost prinşi la braconaj în apropiere de comuna Dorna Arini din judeţul Suceava, pe data de 15 februarie. Atunci, după ce un paznic a anunţat poliţia despre faptul că un autoturism de teren se deplasează pe DN 17B şi utilizează un proiector folosit în special de braconieri, poliţiştii au identificat maşina.

Când au încercat să o oprească, conducătorul auto a părăsit maşina pe un drum forestier, la o distanţă de circa opt kilometri. În aceeaşi noapte, o altă maşină de teren în care se aflau trei tineri maramureşeni a fost oprită de către poliţiştii suceveni.

De asemenea, oamenii legii au găsit în interior bunuri interzise de lege, iar în zona Sunători de pe raza comunei Dorna Arini, pe DN 17B, la circa 20 de metri de carosabil au fost găsite două căprioare ucise cu armă cu glonţ, prejudiciul estimat fiind de 16.000 de euro.

Astfel, maşina proprietarului a fost ridicată pentru cercetări şi dusă la sediul Poliţiei din Vatra Dornei şi sigilată. Cei trei însă, potrivit unor surse, neagă orice legătură cu uciderea animalelor. Mai mult însă, după ce maşina a fost transportată în curtea Poliţiei, în noaptea de 19 spre 20 februarie, cei trei tineri maramureşeni au fost prinşi în flagrant imediat după ce au furat maşina chiar din curtea poliţiei.

„Cei trei sunt anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept, furt calificat şi rupere de sigilii, în plus M. Victor fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite