Bowlingul, afacerea cu profit „de criză“ de aproape 300.000 de euro- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bowlingul, afacerea cu profit „de criză“ de aproape 300.000 de euro- Revista presei interne
Bowlingul, afacerea cu profit „de criză“ de aproape 300.000 de euro- Revista presei interne

Presa internă de azi scrie despre un braşovean care a făcut o avere din bowling, absolvenţii Şcolii de Poliţie din Câmpina care nu s-au putut angaja în domeniu sau despre Ion Bazac care spune că planul antipandemie nu a fost respectat. Printre alte subiecte, salariile bugetarilor scad cu 30% până la sfârşitul anului, iar flirtul la serviciu sporeşte randamentul.



Bowlingul, afacerea cu profit „de criză“ de aproape 300.000 de euro

. Are o licenţă în Drept, luată în urmă cu cinci ani, "pentru că aşa au vrut părinţii", dar n-a călcat niciodată într-o sală de judecată. Căsătorit încă din studenţie, nevasta i-a "pasat", odată cu verigheta, şi microbul afacerilor, ispitindu-l spre un domeniu în care piaţa românească era încă virgină - bowlingul, varianta "made in USA" a popicelor noastre. Acum, la 31 de ani şi după un deceniu în branşă, braşoveanul Cătălin Armanu a ajuns expert în materie, iar firma sa RomBowling SRL - pe care o împarte, ca proprietar şi administrator, cu vechiul său prieten Adrian Stoica - este reprezentantul unic pentru România al concernului american QubicaAMF, numărul 1 mondial în producţia de echipamente de bowling, şi "acoperă" cam 65% din piaţa românească, scrie Gândul.

Absolvenţi pe tuşă, rude angajate. La data de 28 mai, cei 700 de elevi ai Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina ar fi trebuit să devină poliţişti cu acte în regulă. Nu a fost să fie, căci din porunca mai-marilor din Ministerul de Interne, studenţii au rămas în practică, neavând voie să părăsească unitatea şi nici să se angajeze în altă parte. Surse din minister spun că încadrarea lor va fi posibilă prin luna decembrie, scrie Jurnalul Naţional.

Ion Bazac: Planul antipandemie nu a fost respectat. Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac a spus, joi, că România nu a comandat la producătorii internaţionali vaccin, deoarece nu exista „contextul epidemiologic“ şi a lăudat calităţile produsului autohton. Bazac a afirmat că „iniţial, strategia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu a recomandat ca prioritară vaccinarea împotriva noii gripe a copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani, ci numai a celor peste 5 ani. În contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice, OMS a decis, recent, şi includerea copiilor între 6 luni şi 5 ani în grupul de vaccinare prioritară. Acesta a mai spus că statul nu cumpără vaccin de la Cantacuzino, ci plăteşte doar costurile de producţie ale vaccinului, scrie Cotidianul.

Salariile bugetarilor scad cu 30% până la sfârşitul anului. Angajaţii de la stat nu au scăpat de măsura reducerii salariilor în ultima parte a acestui an, cu câte 15,5 % lunar. Asta după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a avizat legea de restructurare şi reducere a cheltuielilor, promulgată ieri de Traian Băsescu. Guvernul vrea ca această diminuare a fondului de salarii, care se va aplica, din fericire pentru bugetari, doar pentru cele două luni rămase până la finele lui 2009, să se facă prin intrarea în concediu fără plată, scrie Evenimentul Zilei.

Flirtul la serviciu sporeşte randamentul. Persoanele care flirtează la locul de muncă au parte de mai multă energie pozitivă şi dau un randament mai mare atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit unei cercetări realizate de un sexolog norvegian. Una dintre explicaţiile oferite de specialist a fost aceea că, atunci când doi colegi de serviciu sunt îndrăgostiţi unul de celălalt, aceştia reuşesc să-şi facă treaba mai cu spor şi nu sunt foarte deranjaţi atunci când se întâmplă să rămână la birou peste orele de program, fapt care este în beneficiul companiei angajatoare, scrie Gândul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite