Botoşani: 400 de persoane executate silit pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa De Asigurări de Sănătate a apelat la această formă de recuperare a datoriilor către fondul de sănătate după ce numărul datornicilor a început să crească.

Celor 400 de botoşăneni cu debite la fondul de sănătate li s-au făcut într-o primă etapă înştiinţări de plată şi pentru că nu s-au conformat şi nu şi-au stins datoriile, reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate au trecut la executări silite.
“Nu pot să spun care este debitul total datorat de aceste persoane fizice, însă sumele pe care le au de achitat nu sunt mari, pot reprezenta câteva sute de lei pe fiecare persoană. Fiind persoane fizice, acestora li se vor pune propire pe cont, iar dacă contul este gol mergem la executorul judecătoresc, iar acesta stabileşte ce este de făcut”, a declarat Rodica Huţuleac, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
În ciuda debitelor acumulate de către unii asiguraţi, reprezentanţii instituţiei spun că pe trimestrul întâi s-a încasat la fondul de sănătate mai mult decât era prevăzut pe buget.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite