Botoşani: A dat foc la garsonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat că l-a părăsit iubita, un bărbat din municipiul Botoşani a dat foc la garsoniera în care cei doi locuiau, împreună cu nepotul femeii. Focul a stârnit panică în rândul locatarilor din imobilul situat pe strada Aleea Viilor.

O persoană a fost salvată, iar alte două evacuate de pompierii botoşăneni solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit într-o garsonieră aflată la etajul IV al unui bloc situat pe strada Aleea Viilor din municipiul Botoşani.

Ieri, Maricela D. a cerut ajutorul pompierilor după ce concubinul său a aprins mai multe materiale textile din garsoniera nepotului său, unde locuiesc împreună. Femeia era disperată că focul ar putea distruge întreaga agoniseală a nepotului. Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani s-au deplasat la locul intervenţiei.

 La sosirea acestora, în holul de pe casa scării, la nivelul etajului IV, era un fum înecăcios iar una dintre locatare a rămas blocată în propria
locuinţă, fiind în pericol de a se intoxica cu monoxid de carbon. Unuldintre pompieri a intrat în garsoniera acesteia şi a salvat-o.

Alte două persoane, care locuiau la etajul al III-lea au fost evacuate tot de pompieri. „Concomitent cu acţiunile de salvare şi evacuare a locatarilor blocului s-a intervenit pentru stingerea incendiului. Când pompierii au intrat în
garsonieră, ardea un covor, canapeaua şi un fotoliu. Incendiul a fost stins în mai puţin de 20 de minute în limitele găsite de aceştia”, a precizat, Dorina Lupu, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolaie Iorga” Botoşani.

Valoarea pagubelor a fost estimatã la 2.000 de lei. Prin intervenţia pompierilor au fost salvate bunuri în valoare de 350.000 de lei. Cazul a fost preluat de organele de cercetare penală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite